Dan Șucu a atacat arbitrajul, după accidentarea lui Jayson Papeau: „Adevăratul agresor este centralul! Am impresia că parcă FRF ne sabotează”

Publicat: 11 10. 2022, 13:25

Dan Șucu, acționarul de la Rapid, a răbufnit după accidentarea lui Jayson Papeau. Au fost două situații aproape identice, dar s-au judecat diferit. Cel care l-a faultat pe jucătorul giuleștenilor nu a primit cartonaș roșu, dar cel care l-a atacat pe Ciprian Deac, de la CFR, a fost eliminat.

La Rapid – FC Botoșani, scor 1-1, în minutul 20. Antoni Ivanov l-a „rupt” pe Papeau, care a suferit o ruptură de ligamente și o fractură. Mijlocașul nu va juca în jur de patru luni.

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: George Cătălin Găman (Craiova). Arbitru video: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitru asistent video: Andrei Constantinescu (Bucureşti).

Dan Șucu a atacat arbitrajul, după accidentarea lui Jayson Papeau: „Adevăratul agresor este centralul! Am impresia că parcă FRF ne sabotează”

UTA Arad – CFR Cluj, scor 1-1. Damian Isac a comis un fault grosolan în minutul 74, victima fiind Ciprian Deac. Arbitrul a arătat cartonașul galben, dar după consultarea VAR a acordat cartonașul roșu.

Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti); al patrulea oficial: Florin Andrei (Târgu Mureş). Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Alexandru Vodă (Alba Iulia).

Pe siteul clubului Rapid se arată că echipa a fost dezavantajată în patru meciuri din campionat.

„Când am intrat în fotbal am zis că nu o să vorbesc prea curând despre arbitraje, desi toată lumea mi-a zis că în această zonă sunt cele mai mari probleme. Acum, însă, nu pot să tac atunci când văd ce se întâmplă. În față, cei de la FRF ne felicită pentru investițiile noastre, dar în spate am impresia că parcă ne sabotează. Nu este posibil ca faze similare, unele chiar identice, să fie judecate cu măsuri atât de diferite. Nu cere nimeni să fie ajutat, ci doar să fie arbitrat corect. Vrem o normalitate în acest sens.

Copiii aceia vin să câștige o pâine în fotbalul românesc, nu să li se rupă picioarele.

Am văzut două faulturi care au pus integritatea sportivilor în pericol, la Papeau și Deac, dar deciziile au fost diferite. Să vină cineva să ne explice de ce se poate întâmpla acest lucru. Eu consider că, într-un astfel de caz, adevăratul agresor este centralul care tolerează așa ceva”, a declarat Dan Șucu, finanțatorul Rapidului, pentru ProSport.

Foto: www.fcrapid.ro și Digi Sport