De ce Istvan Kovacs este doar arbitru de rezervă la Cupa Mondială 2022! E singurul din Europa care nu a condus de la centru un meci de la turneul final

Publicat: 30 11. 2022, 12:00

Istvan Kovacs e arbitru de rezervă pentru a șasea oară la Cupa Mondială 2022, la meciul de miercuri Arabia Saudită – Mexic. Joi va fi în aceeași situație la partida Croația – Belgia.

Istvan Kovacs este singurul arbitru din Europa care nu a condus de la centru un meci de la Cupa Mondială 2022.

Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, a anunțat motivul pentru care românul este doar al patrulea oficial într-o brigadă de la turneul din Qatar.

De ce Istvan Kovacs este doar arbitru de rezervă la Cupa Mondială 2022! E singurul din Europa care nu a condus de la centru un meci de la turneul final

Kovacs, arbitru de 38 de ani din Carei, este pe o listă „suport”, așa cum a anunțat Ion Crăciunescu.

Adică, el va conduce de la centru o partidă doar dacă se va accidenta vreunul dintre arbitri de la Mondial.

„Am o informație despre Istvan Kovacs. El a venit la Campionatul Mondial ca arbitru suport, adică pe lista de rezerve. Așa s-a făcut acum, de asta a fost numai arbitru de rezervă, poate să arbitreze numai dacă se accidentează cineva. Ce îl avantajează pe el e că pe lista suport sunt trecuți cei tineri, care sunt de perspectivă. I se va da un meci doar dacă se va accidenta cineva și va fi ales el de pe lista suport. E un mare succes pentru noi și pentru el, îl felicit că a ajuns acolo. E la un Campionat Mondial, câștigă niște bani foarte frumoși și e bine pentru el, cum să nu fie. Sper să prindă un meci, dar cu cât se avansează mai mult în competiție e din ce în ce mai greu” a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Cât câștigă un arbitru la Cupa Mondială 2022

Arbitru de centru – 3.000 de dolari în faza grupelor / 10.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru asistent – 2.500 de dolari în faza grupelor / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru de rezervă – 2.500 de dolari / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii

Arbitru camera VAR – 3.000 de dolari / 5.000 de dolari în fazele eliminatorii.