Dinamo – Steaua, derby-ul Ligii 2, scor 1-2! Echipa lui Oprița a ajuns pe primul loc

Publicat: 09 09. 2022, 23:35
Actualizat: 09 09. 2022, 23:35

Liga 2 a înregistrat o premieră istorică. Pe Arena Națională au jucat cele mai titrate echipe din România, Dinamo și Steaua, în etapa 6 a sezonului regulat.

Dinamo a fost gazdă, dar returul nu se va desfășura pentru că în sezonul regular nu sunt și meciuri retur. Cele două, Dinamo și Steaua, se pot confrunta din nou doar dacă se vor califica în play-off sau play-out.

Au marcat: Lamine Ghezali, minutul 41, pentru echipa lui Ovidiu Burcă, respectiv Ștefan Pacionel, minutul 44 și Bogdan Chipirliu, minutul 50, pentru formația antrenată de Daniel Oprița.

Dinamo – Steaua, derby-ul Ligii 2, scor 1-2! Echipa lui Oprița a ajuns pe primul loc

Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Iglesias, Dudea, N. Roșu – Bordușanu, Al. D. Pop (Buhăescu 59′), Ghezali (Val. Lazăr 59′)
Rezerve: Oncescu – Bena, Bani, A. Șerban, Buleică, Larrucea, Delciu. Antrenor: Ovidiu Burcă

Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace (cpt.), Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Chunchukov 46′) – Chipirliu, Bodișteanu (D. Oroian 46′)
Rezerve: H. Iancu – Bărbulescu, Em. Pacionel, Enceanu, Al. Sima, Gugu, A. Trică. Antrenor: Daniel Oprița

Partida a fost arbitrată de la centru de Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş), iar lacele două tușe au fost asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Arbitru de rezervă – Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş), observator de arbitri – Gheorghe Moise (Bucureşti), delegat de joc – Dorinel Dincă (Călăraşi).

Înaintea derby-ului au fost incidente între cele două galerii, Peluza Sud Dinamo și Peluza Sud Steaua. La pauză fanii au avut intenția de a se lupta din nou, dar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene și au dispersat grupurile rivale.

  • Steaua a venit după două victorii, cu Dumbrăvița, 3-0, și 2-1 cu Poli Iași, după ce a pierdut cu FK Miercurea Ciuc, 0-4
  • Dinamo a câștigat și ea etapa trecută. 1-0 cu Chiajna, după ce avea trei înfrângeri la rând
  • Steaua e acum pe primul loc, 13 puncte
  • Dinamo e pe poziția 12 în clasament, 6 puncte