După calificarea la Euro 2016 Anghel Iordănescu vorbește despre schimbări în fotbalul românesc

Publicat: 11 10. 2015, 22:20

„Ne-am fi dorit ca această bucurie să o avem de la București, după meciul cu Finlanda. Am fi vrut să împărțim bucuria cu fanii noștri. E victoria fanilor și a băieților care au jucat foarte bine tactic. Meritam această calificare, dar trebuia să o obținem mai repede pentru a nu ține suporterii în tensiune. Au fost momente grele și în trecut, dar sunt mulțumit că am obținut această calificare de care fotbalul românesc avea nevoie. Sper ca această calificare să aducă schimbări în fotbalul românesc”, a spus Iordănescu la TVR 1.

Întrebat dacă va rămâne pe banca tehnică a naționalei României pentru turneul final al Campionatului European, selecționerul a răspuns: „Lăsați-mă să mă bucur și eu și jucătorii și abia apoi vom discuta problema Iordănescu”.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), selecționata Insulelor Feroe, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European din 2016, și s-a calificat la turneul final care va avea loc în Franța.

La partida din grupa F de calificare, golurile au fost marcate de Constantin Budescu, în minutele 4 și 45+1, și de Alexandru Maxim ’82. Golurile înscrise la Torshavn sunt primele reușite ale lui Budescu pentru prima reprezentativă.