Echipa de fotbal a Japoniei A FĂCUT CURAT în vestiar și a lăsat un bilețel cu mesajul „SPASIBO”

Publicat: 03 07. 2018, 12:28

Japonia a fost eliminată, luni seara, din optimile Cupei Mondiale din Rusia, la capătul unui meci cu Belgia. Niponii au condus cu 2-0 în repriza a doua, dar au fost învinși cu 3-2, ultimul gol al partidei fiind înscris în minutele de prelungiri.

Fotbaliștii japonezi au surprins la Campionatul Mondial din Rusia nu doar prin calificarea în optimi, ci și printr-un gest ieșit din comun. După meciul cu Belgia, înainte de a pleca la hotel au făcut lună în vestiarul folosit. Și au lăsat un bilețel cu mesajul „Spasibo” (Mulțumesc, în limba rusă). Gestul japonezilor nu a trecut neobservat, publicațiile internaționale, apreciind fair play-ul și bunul simț de care au dat dovadă fotbaliștii.

Și nu numai sportivii niponi au impresionat la Cupa Mondială. Suporterii veniți din Japonia ca să susțină naționala de fotbal la Cupa Mondială din Rusia au dat dovadă de un spirit civic ieșit din comun.

Zeci de suporteri ai Japoniei au fost filmați la finalul meciului contra Columbiei, câștigat cu 2-1 de Japonia, strângând paharele de plastic și ambalajele care erau pe jos, printre rândurile stadionului din Saransk. Dotați cu saci, ei nu au avut nicio problemă să facă curat, chiar dacă angajații stadionului urmau să facă același lucru.

Acest lucru nu se întâmplă doar de ochii străiniloir. De exemplu, în școlile japoneze, elevii trebuie să-și curețe singuri sălile de clasă, cantina și chiar toaletele. Sistemul japonez consideră că studenții trebuie să își facă singuri curățenie și să lucreze în echipă, astfel se economisesc foarte mulți bani.