Explicația oficială privind cazul Gigi Becali. „Am luat această DECIZIE după ce am analizat condițiile familiale și de sănătate”

Publicat: 12 06. 2014, 08:57
Actualizat: 29 07. 2014, 19:23

Gigi Becali nu a fost grațiat pentru că nu îndeplinea condițiile necesare unei asemenea decizii, a explicat Ovidiu Puțura, magistratul care trebuia să dea un aviz pe marginea acestui caz. ”În urma verificărilor, s-a constatat că nu erau îndeplinite pentru a se acorda un aviz pozitiv. Nu lipsea nimic, dar sunt niște condiții care se verifică, cu privire la persoana condamnatului: condițiile în care a fost condamnat, condițiile familiale, de sănătate și așa mai departe. După ce au fost verificate toate acestea, am ajuns la concluzia că nu era cazul să se acorde un aviz pozitiv”, a declarat Ovidiu Puțura la o televiziune de știri.

Puțura a fost secretar de stat în Ministerul Justiției, iar miercuri s-a prezentat în fața comisiei de inspecție judiciară din cadrul CSM, pentru a da explicații în legătură cu o presupusă situație de incompatibilitate în care s-ar fi aflat la un moment dat.