Fed Cup 2021: România retrogradează din Grupa Mondială după înfrângerea în fața echipei Italiei | VIDEO

Publicat: 17 04. 2021, 22:47
România a pierdut în fața Italiei la Fed Cup. Sursa foto: Profimedia

România a retrogradat din Grupa Mondială a Fed Cup după ce a fost învinsă cu scorul general de 3-1 în fața echipei Italiei, la Cluj-Napoca.

România retrogradează în contextul în care Mihaela Buzărnescu a pierdut și cel de-al doilea meci la simplu, jucat cu Elisabetta Cocciaretto, scor 5-7, 6-7(5).

Imediat după victoria Elisabettei Cocciaretto în fața Mihaelei Buzărnescu, italiencele au încins hora bucuriei la Cluj, informează ProSport.

Fed Cup: România va evolua anul viitor în Grupa I

Între timp, româncele sunt nevoite să se pregătească pentru Grupa I a Fed Cup, acolo unde vor evolua anul viitor.

ProSport notează că Italia a fost echipa mai solidă, în contextul în care cele mai în formă dintre românce au refuzat convocarea.

„Felicitări Italiei. Chiar și după ce două dintre cele mai bune jucătoare ale noastre s-au retras, italiencele au fost văzute ca fiind cu șansa a doua. Dar Italia a venit, a jucat și a făcut tot posibilul, iar asta a dat roade. Vă urăm tot ce e mai bun pe viitor”, se arată într-un mesaj al WTA Romania pe Twitter.

Mihaela Buzărnescu a pierdut incredibil, vineri seară, în fața Martinei Trevisan, al doilea meci al întâlnirii România – Italia din play-off-ul Fed Cup, scor 2-6, 6-2, 6-7(5)! Românca a servit în două rânduri pentru victorie, iar la scorul de 5-4 în decisiv a irosit și două mingi de meci consecutive! Partida a durat trei ore și 8 minute și a fost una de coșmar pentru echipa României, care e condusă cu 2-0 după prima zi.

Rezultatele întâlnirii România-Italia

România a fost învinsă, cu scorul de 1-3, de echipa Italiei, în cadrul Fed Cup.

În primul meci, Elisabetta Cocciaretto a învins-o pe Irina Bara, scor 6-1, 6-4.

Ulterior, Martina Trevisan a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, cu 6-2, 2-6, 7-6.

Punctul României a fost adus de Elena-Gabriela Ruse, care a învins-o pe Jasmine Paolini, cu 1-6, 6-3, 6-4, iar al patrulea meci a fost pierdut de Buzărnescu, cu 5-7, 6-7.

Meciul de la dublu nu a mai fost disputat.