Fernando Alonso, accident grav la Barcelona

Publicat: 22 02. 2015, 16:58

Oficialii circuitului din Catalunya au confirmat faptul că Fernando Alonso a suferit un accident dur în timpul antrenamentului de duminică de pe circuitul de la Barcelona. La fața locului a fost trimisă o ambulanță care i-a acordat primele îngrijiri, după care pilotul de 33 de ani a fost trransportat la spital cu un elicopter, pentru investigații suplimentare.

Oficialii McLaren au declarat că pilotul este conștient și „pare că este OK”, potrivit BBC.

Accidentul s-a petrecut în timpul prânzului, iar până acum nu este clar dacă pilotul a făcut o greșeală sau a existat o defecțiune la monopost. Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda în virajul al patrulea al Circuitului de Catalunya și mașina sa a lovit zidul de protecție de pe marginea pistei. Cotidianul Marca notează că timp de zece minute pilotul ar fi acuzat amețeli și nu a ieșit din monopost. 

Alonso a revenit în acest an la echipa britanică după cinci sezone în care a concurat pentru Ferrari. Noul său monopost MP4-30 a înregistrat numeroase probleme tehnice în ședințele de antrenamente dinaintea sezonului 2015, care va începe la mijlocul lunii martie.

Pilotul de origine spaniolă este dublu campion mondial (2005-2006) și este considerat cel mai bun din generația sa, cu 32 de curse câștigate în 13 ani de carieră.