FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Principalele atuuri ale lui Atletico Madrid și Athletic Bilbao, echipele care se vor duela miercuri la București. VIDEO

Publicat: 09 05. 2012, 10:09
Actualizat: 09 05. 2012, 10:09

This browser does not support the video element.

Atletico de Madrid și Athletic Club Bilbao au sosit la București, unde vor disputa, miercuri de la 21:45, pe Arena Națională, finala Europa League 2012.

Cele două echipe care se vor înfrunta în finala Europa League 2012 de la București valorează sute de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate. Jucătorii lui Atletico Madrid sunt cotați la 179,5 milioane de euro, iar cei de la Bilbao – la 141,7 milioane de euro.

Interesant este că Bilbao are în lot numai jucători basci, cu o singură excepție: venezueleanul Fernando Amorebieta, care are însă și naționalitate spaniolă. De cealaltă parte, Atletico Madrid are 13 jucători străini, din Brazilia, Columbia, Turcia sau Belgia. Vedeta incontestabilă a lui Atletico Madrid este atacantul columbian Falcao, care valorează 40 de milioane de euro și a marcat deja 33 de goluri în acest sezon. De partea cealaltă, Bilbao contraatacă prin Fernando Llorente, bascul de 25 de milioane de dolari care a punctat de 17 ori.

Și la nivelul băncilor tehnice, duelul va fi unul foarte interesant: ambii antrenori sunt argentinieni, iar elevul își va înfrunta la București profesorul. Diego Simeone, actualul tehnician de la Atletico Madrid, a jucat șase ani sub comanda lui Marcelo Bielsa, pe când acesta antrena naționala Argentinei. Diego Simeone a preluat-o pe Atletico Madrid la finalul lui 2011, Marcelo Bielsa e la Bilbao din iulie 2011. Pentru Simeone, 42 de ani, Atletico Madrid e primul club pe care îl antrenează. Bielsa, 56 de ani, are mai multă experiență, fiind fostul selecționer al Argentinei și al naționalei din Chile.