Florin Prunea, după 30 de ani de la CM 1994. A „îngropat” naționala! „Sunt ăla care am comis-o la meciul cu Suedia. Mă cunoaşte toată lumea”

Publicat: 29 02. 2024, 08:52
Actualizat: 02 03. 2024, 14:10

Florin Prunea a declarat, după 30 de ani de la CM 1994, că el e vinovat pentru gafa din meciul România – Suedia, din sferturile turneului final.

Fostul portar susține că suporterii l-au iertat pentru greșeală. România a fost aproape de semifinala cu Brazilia, dar a pierdut cu Suedia la penaltyuri. La scorul de 2-1 pentru tricolori, în prelungiri, portarul selecționatei noastre a ieșit eronat și Kenneth Andersson a egalat.

Meciul a ajuns la penaty-uri, iar tricolorii au pierdut. Prunea a vorbit despre faza repsectivă la lansarea filmului „Hai, România – Povestea Generaţiei de Aur”.

Florin Prunea, declarație sinceră după 30 de ani de la CM 1994. A „îngropat” naționala! „Eu sunt ăla care am comis-o la meciul cu Suedia, cred că mă cunoaşte toată lumea”

La premiera filmului au fost prezenţi unii ca Ionuţ Lupescu, Gheorghe Mihali, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Marius Lăcătuş sau Florin Răducioiu.

Au lipsit Gică Hagi, Ioan Sabău şi Dorinel Munteanu, ei fiind agrenați în meciurile din Superliga.

„Eu sunt ăla care am comis-o la meciul cu Suedia, cred că mă cunoaşte toată lumea. Îmi pare rău că am comis-o, dar aşa a vrut Dumnezeu. Suporterii naţionalei m-au iertat, da. M-au iertat chiar de pe scara avionului la întoarcere atunci. Am oprit la Timişoara atunci, pentru că ne aşteptau 50.000 de timişoreni. Eu nu voiam să cobor din avion, dar Nea Puiu (n.r. – fostul selecţioner Anghel Iordănescu) a zis să cobor. Şi când am coborât pe scară şi am auzit lumea cum îmi strigă numele am zis: ‘Am scăpat’. M-au iertat oamenii. Sigur că mai îmi aduc unii aminte şi acum, dar e normal să fie aşa. Dar lumea nu o spune cu răutate, pentru că a fost o poveste prea frumoasă”, a spus Florin Prunea.

Povestea acestei generaţii s-a născut mai demult, dar în SUA a fost apogeul acestei poveşti. Şi cu emoţii, cu lucruri extraordinare, dar şi cu durere, însă foarte multe emoţii, iar ele reprezintă şi esenţa acestui film. Să dea Dumnezeu ca noua generaţie a naţionalei să facă mai mult decât noi. Dar emoţia produsă de generaţia noastră cred că va fi foarte greu de depăşit. Poate să fie acest film o motivaţie pentru actuala generaţie? Sigur că poate. Dar cei de acum au alte exemple, îl au pe Mbappe, pe Ronaldo, pe Messi. Noi însă o să fim toată viaţa cu Hagi – Florin Prunea