Fotbalistul Benjamin Mendy, nevinovat pentru șase acuzații de viol! În ce cazuri mai e judecat

Publicat: 14 01. 2023, 14:00

Benjamin Mendy, Manchester City, a fost declarat nevinovat de șase capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală.

Procesul lui Mendy, suspendat de City pe perioada anchetei, a durat șase luni.

Mendy, 28 de ani, risca închisoarea pe viață. E acuzat în total de șapte violuri, o tentativă de viol și o agresiune sexuală.

Fotbalistul Benjamin Mendy, nevinovat pentru șase acuzații de viol! În ce cazuri mai e judecat

Ultimele două capete de acuzare vor fi rejudecate începând cu 26 iunie. Judecătorii nu au ajuns la o concluzie, iar avocatul fotbalistului a fost anunțat că va fi o audiere preliminară înaintea procesului de două-trei săptămâni care va începe în vară.

Manchester City a anunțat că: „Manchester City FC ia act de verdictul de astăzi de la Chester Crown Court, unde un juriu l-a găsit pe Benjamin Mendy nevinovat de șapte acuzații. Juriul a rămas în impas în cazul a două acuzații, iar procesul s-a încheiat având în vedere că există chestiuni nesoluționate legate de acest caz, clubul nu este în măsură să facă alte comentarii în acest moment”.

Benjamin Mendy a câştigat Cupa Mondială 2018 cu Franţa și a stat în arest preventiv în perioada august 2021 – ianuarie 2022. A fost eliberat la începutul lunii ianuarie, dar e plasat sub supraveghere judiciară. El juca la Manchester City din 2017. A fost transferat de englezi de la Monaco pentru 52 de milioane de lire sterline.

Faptele respective ar fi avut loc în intervalul octombrie 2018 – august 2021, la domiciliul său din Anglia. Procurorii l-au descris pe jucător ca „un prădător, care a abuzat de victime vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Mendy a spus că totul a fost făcut cu acordul fetelor și că nu e „un pericol pentru femei”.

Procuorul Kray a mai declarat că: „Faima este o acoperire foarte bună pentru a ascunde partea întunecată a vieţii cuiva. E un violator în serie, prădător”.

foto: Twitter.com/benmendy23