Fotbalistul senegalez Keita, obligat să părăsească România în următoarele 15 zile

Publicat: 24 05. 2012, 17:32
Actualizat: 25 06. 2013, 15:58

Fotbalistul senegalez al formației Gloria Bistrița, Souleymane Keita, este obligat să părăsească România în decurs de 15 zile, decizia fiind emisă de Oficiul Român pentru Imigrări (ORI), care a constatat că jucătorului i-a expirat dreptul de ședere în țară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ORI – Biroul pentru Imigrări Bistrița-Năsăud, dat publicității joi, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a fost descoperit fără acte în regulă în timpul unui control pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, efectuat la începutul acestei săptămâni.

„Cu această ocazie a fost depistat cetățeanul senegalez K.S., care a intrat pe teritoriul României în baza unei vize de scurtă ședere, iar la expirarea dreptului de ședere conferit de viză, acesta nu a părăsit România. Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățeanului senegalez a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancționat contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, republicată”, se arată în comunicatul citat.

Surse din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări au confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba mijlocașul Souleymane Keita, al cărui contract cu clubul Gloria Bistrița a expirat. Deoarece nu a acceptat prelungirea contractului, Keita a fost trimis în acest retur la echipa satelit a grupării bistrițene, care evoluează în Liga a III-a.