Gică Hagi se pregătește să vândă Viitorul! Motivele din spatele unei decizii dureroase

Publicat: 18 10. 2017, 00:23

La opt ani de la momentul în care a înființat Academia, Hagi a reușit să câștige un titlu istoric în Liga 1, dar incapacitatea de a asigura un buget sănătos l-a făcut pe patronul de la Ovidiu să-și vândă cei mai buni jucători. La capătul unei perioade dificile din punct de vedere financiar, Hagi a început să ia în calcul vânzarea clubului, iar Cristian Bivolaru susține că lucrurile au fost deja puse în mișcare, scrie Pro Sport.

Astfel, Hagi ar fi gata să renunțe la un pachet de acțiuni, iar negocierile vor fi demarate, din nou, după ce Viitorul va trece printr-un proces de evaluare, în urma căruia „Regele” va putea stabili un preț: „Suntem în continuare într-un proces de evaluare a clubului, un audit. După care, doritorii, potențialii parteneri, văzând concluziile raportului, își vor exprima interesul. Am fost în negocieri, acum suntem în faza în care oamenii așteaptă să vadă rezultatele concrete ale evaluării”, a spus Bivolaru, pentru Pro X.

Care e planul lui Hagi? Cel mai important fotbalist român al tuturor timpurilor se gândește să renunțe la 50% dintre acțiuni: „Cu siguranță, există posibilitatea ca Gică Hagi să vândă mai mult de 50% din pachetul de acțiuni. Însă eu cred că va dori să-și oprească o parte din acțiuni, măcar dintr-o chestiune sentimentală”, a susținut Bivolaru, care a explicat, mai apoi, motivele din spatele deciziei: „El caută o soluție pentru consolidarea bugetului, pentru a nu mai fi într-o situație precum cea din ultimii ani, când am fost nevoiți să vindem jucători pentru a crea un buget competitiv. E nevoie de bani și pentru alte lucruri la club, cum ar fi construirea unor facilități. Avem un hotel în construcție în incinta bazei, de 4.000 de metri pătrați, pentru care e nevoie de câteva milioane.”