Gigi Becali trebuie să-i plătească 3.000 de euro daune morale juristului Armatei

Publicat: 21 12. 2016, 08:57

Patronul Fotbal Club Steaua București (FCSB) trebuie să îi plătească colonelului Florin Talpan suma de 3.000 de euro, reprezentând daune morale pentru calomnie. Inițial, Florin Talpan solicitase un milion de euro daune morale, după ce George Becali l-ar fi jignit în mod constant în spațiul public.

Conflictul dintre CSA și FCSB este unul mai vechi și are la baza utilizarea mărcii Steaua.

George Becali și Florin Talpan își dispută, încă din 2006,dreptul de a utiliza marca Steaua, pe rolul instanțelor aflându-se în acest moment alte două procese.

FCSB a câștigat deja un proces în luna mai 2016, în urmă căruia s-a decis că echipa lui George Becali poate folosi marca Steaua. CSA a atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, pronunțarea fiind așteptată miercuri, 21 decembrie.

Un alt caz se judecă la Tribunalul București. CSA a dat în judecată FCSB și cere despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua. Pentru că dosarul să meargă mai departe, CSA trebuia să plătească o taxa de timbru, însă Tribunalul a decis că suma să scadă la 427.100 de lei (sub 100.000 de euro).