Horia Tecău a anunțat că se retrage din tenis. Sportivul român are 36 de ani

Publicat: 19 11. 2021, 00:00
Actualizat: 19 11. 2021, 00:09
FOTO - Facebook.com/horiatecau1

Horia Tecău a anunțat că se retrage din tenis. „Este timpul să mă bucur de viață într-un mod diferit”, este mesajul transmis de sportivul român. Jucătorul de 36 de ani a făcut anunțul după Turneul Campionilor de la Torino (Italia).

„O mulțime de emoții curg acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață în acest proces. Energia terenului de tenis și a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit și să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a anunțat Horia Tecău pe Facebook.

Cariera lui Horia Tecău

Horia Tecău a fost un jucător specializat la jocul de dublu, iar în cariera sa a câștigat trei turnee de Grand Slam, Openul australian din 2012, Turneul de la Wimbledon în 2015 și Openul SUA în 2017. El a mai ajuns în cinci finale de Grand Slam la dublu masculin și la dublu mixt.

În noiembrie 2015, Horia Tecău a atins cea mai bună clasare la dublu, locul 2 mondial. În total, Tecău a câștigat 38 de titluri de dublu.

De asemenea, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, alături de Florin Mergea, amintește Mediafax.


Vă recomandăm și: