Emma Răducanu, meci la dublu alături de Kate Middleton. Care a fost scopul partidei cu Ducesa de Cambridge

Emma Răducanu, meci la dublu alături de Kate Middleton. Care a fost scopul partidei cu Ducesa de Cambridge
Emma Răducanu (FOTO: Facebook.com/usopentennis)
Publicat: 24/09/2021, 17:29
Actualizat: 24/09/2021, 17:31

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton (39 de ani) a jucat, vineri dimineață, un meci cu Emma Răducanu, cu origini românești (18 ani), proaspăta câştigătoare de la US Open 2021, la National Tennis Centre din Londra, relatează Daily Mail.

Evenimentul a fost organizat de Lawn Tennis Association (LTA), în onoarea sportivilor britanici Emma Răducanu, Joe Salisbury, Gordon Reid şi Alfie Hewett, care au participat la turneu.

Înainte de evenimentul transmis online de BBC şi LTA, care a durat 30 de minute și au participat și mulți copii, Emma a discutat cu Ducesa de Cambridge, care deţine titlul de patron al LTA.

Iniţiativa LTA are ca obiectiv sprijinirea unei noi generaţii de jucători, cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, iar scopul programului este de a ajuta mai mulți copii să se bucure de beneficiile jocului, indiferent de vârstă, sex, abilități, handicap sau origine.

După participarea la turneul Winbledon de vara aceasta, Răducanu, ambasadoare a LTA Youth, a vizitat scoala din Bromley, unde a învăţat, pentru a-i convinge pe copii să facă sport.

„Să fiu din nou aici mă face să vreau să fac mai mult pentru că, văzându-le feţele încântate când am intrat, mă motivează. Nu îi pot dezamăgi şi vreau să înaintez în propria carieră. Tenisul este un sport incredibil, îţi oferă atât de multe oportunităţi şi este foarte amuzant”, a spus Emma.

„Alteța Sa Regală este pasionată de susținerea tenisului, ca sport de masă, și de încurajarea tinerilor din toate mediile să se implice în acest sport”, a declarat biroul de presă al Prințesei Kate.

După ce Emma Răducanu a învins-o pe Leylah Fernandez, câștigând finala de simplu de la New York, Kate Middleton a scris pe Twitter că drumul ei spre succes a fost o „plăcere de urmărit”.

De asemenea, jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică, a primit o scrisoare de felicitare din partea reginei Elisabeta a Marii Britanii.


CITEȘTE ȘI: