Ilie Năstase cere pedepsirea Mariei Șarapova. „Nu a fost corect față de celelalte sportive”

Publicat: 09 03. 2016, 11:00

Ilie Năstase o critică dur pe Maria Șarapova, după ce sportiva de 28 de ani a picat un test antidoping, în timpul turneului de Grand Slam de la Australian Open. Fostul număr unu mondial admite că reprezentanta Rusiei ar trebuie pedepsită drastic.

„Poate că mergea în continuare așa, dacă nu era controlată acum. Nu știu dacă a fost neatenție din partea ei sau a staff-ului său, dar știu sigur că sportivele din top nu prea sunt controlate antidoping. Sunt de acord cu Jennifer Capriati, că ar trebui să i se retragă toate titlurile câștigate, nu a fost corect față de celelalte sportive.
Nu cred totuși că acel medicament a ajutat-o atât de mult să câștige turnee mari în ultimul deceniu. Dacă ar fi așa bun, l-am lua cu toții. Nu știu dacă Simona Halep ar fi în masură să ceară titlul la Roland Garros în 2014, alții ar trebui să se ocupe de asta”, a recunoscut Năstase, scrie digisport.ro.

Maria Șarapova a anunțat luni, într-o conferință de presă că a fost depistată cu o substanță interzisă, meldonium, după un test de la Australian Open, în luna ianuarie.