Ilie Năstase: HALEP nu mai are nevoie de antrenor. Eu NU pot să o antrenez că iar îmi iau AMENZI, sar la arbitri, mă enervez

Publicat: 15 11. 2018, 10:03

This browser does not support the video element.

Fostul tenismen, Ilie Năstase, a explicat în stilul caracteristic de ce nu o poate antrena pe Simona Halep. Deși, potrivit fostului număr 1 ATP, liderul WTA nu mai are nevoie de antrenor.

„Nici eu nu știu ce antrenor să aleagă, Simona știe cel mai bine. Eu am zis că ea nu are nevoie de antrenor. Eu când jucam aveam o domnișoară în colțul terenului și mă inspira mai bine… Glumesc. Dar eu cred că atunci când ești numărul 1 mondial nu prea mai ai nevoie de antrenor.

Poate să îți organizeze antrenamentele și programul, dar ca tenis Simona Halep știe ce are de făcut. Eu nu m-aș băga să o antrenez că iar iau amenzi, sar la arbitri, eu mă enervez. Dar ea știe să joace tenis, nu are nevoie”, a spus Ilie Năstase, potrivit Digi Sport.

Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborarea după trei ani. Sub comanda australianului, sportiva din Constanța a reușit să câștige primul Gran Șlem din carieră și să ajungă numărul 1 WTA.

Darren Cahill nu o va mai pregăti tehnic pe Simona Halep începând din 2019, din cauza motivelor familiale. Într-un mesaj publicat pe Instagram, Cahill îi mulțumește Simonei pentru „cei patru ani fantastici”, cum numește el colaborarea cu tenismena româncă.

 

 

„Aș vrea să anunț că eu și Simona nu vom mai continua împreună în 2019, din motive ce țin de familia mea”, scrie Cahill. „După multe reflecții și discuții și după mulți ani în care am petrecut peste 30 de săptămâni pe an pe drumuri, departe de familia mea, am luat decizia de a lua o pauză de 12 luni din a mai antrena, pentru a-mi susține copiii, care intră într-o perioadă importantă a vieții, fiind în ani terminali la liceu.

Vreau să-i mulțumesc Simonei pentru patru ani fantastici. Empatia ei, personalitatea, etica muncii, generozitatea și profesionalismul au transformat în plăcere faptul că i-am fost alături ca antrenor.

Este o femeie tânără cu clasă și o persoană pe care o respect mult, ceea ce e mult mai important decât orice rezultat obținut. Am avut un job de vis și vreau să-i mulțumesc pentru că a făcut să fie așa, dar și pentru oportunitatea de a lucra cu cineva talentat și dedicat precum este ea.

 

 

Îi doresc Simonei și echipei sale continuitate în rezultate și o voi încuraja de pe margine în următorul an.

Vreau să-i menționez și pe Theo Cercel, Andrei Cristofor și pe Virginia Ruzici pentru susținerea lor, încrederea, prietenia și munca grozavă depusă de-a lungul anilor.

 

Și, în cele din urmă, mulțumesc fanilor români care au dat dovadă de pasiune și susținere pentru fata lor. Sunteți grozavi, serios! Mulțumesc pentru că l-ați adoptat pe acest australian în ultimii patru ani și că l-ați făcut să se simtă grozav în țara voastră. Mulțumesc! (n.r. – cuvânt scris de Darren Cahill în limba română).”

 

Simona Halep a confirmat despărțirea de antrenorul australian și îi mulțumește printr-un mesaj pe Twitter:

„Îți mulțumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca și incredibilul sprijin din ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să te am alături și ce călătorie incredibilă am făcut împreună! Îți urez ție și familiei toate cele bune și sper să ne vedem curând”.

Thank you so much @darren_cahill for all your hard work and incredible support over the past four years.

I was lucky to have you and what a journey we had. Wishing you and your family nothing but the best and I’m sure I’ll see you soon! 🙏 https://t.co/hFl28gdXfu

— Simona Halep (@Simona_Halep) November 9, 2018

 

 

Năstase a vorbit și despre Marius Copil, numărul 61 mondial, care a pierdut finala de Basel în fața lui roger Federer: „Marius Copil e foarte bine acum, mai ales că performanța și jocul bun le-a avut împotriva lui Federer, care nu e un oarecare. După mine, dacă era mai atent putea câștiga finala atunci în două seturi”.

Ilie Năstase a participat, miercuri, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 5 ani de la inaugurarea Țiriac Collection, prima galerie privată deschisă publicului în România, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători din lume.