Ilie Năstase, interzis și la Roland Garros. Românul a fost campion la Paris în 1973

Publicat: 06 05. 2017, 17:53

„În urma deciziei de suspendare primită de la ITF, domnul Ilie Năstase nu va fi acreditat pentru ediția din 2017 de la Roland Garros”, se arată în comunicatul francezilor.

Tot în această săptămână, președintele All England Club, Philip Brook, a confirmat că Ilie Năstase nu va fi invitat în Loja Regală la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon, în urma incidentelor în care a fost implicat căpitanul nejucător al României la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup.

Ilie Năstase a câștigat turneul de la Roland Garros în 1973, la simplu, probă în care a mai jucat o finală în 1971. La dublu, a cucerit un titlu alături de Ion Țiriac, în 1970, și a mai jucat o finală cu Jimmy Connors, pierdută în 1973, la Roland Garros.

Federația Internațională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competițiile ITF și nu va primi acreditare, mai anunță Digisport.