JOCURILE OLIMPICE 2012. Antrenorul lui Răzvan Martin: Putea mai mult, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu

Publicat: 01 08. 2012, 10:22
Actualizat: 11 02. 2016, 12:34

Antrenorul halterofilului Răzvan Martin, care a adus României marți seara cea de-a cincea medalie olimpică, Mugur Saranciuc, a declarat că a anticipat performanța sportivului de doar 20 de ani.

Mugur Saranciuc a urmărit evoluția sportivului său, acasă, la Bistrița, iar la final a declarat: „A pierdut argintul la un kilogram, așa cum a mai pățit și la alte competiții. Însă și-a atins un obiectiv extrem de important, pe care eu îl anticipam. Putea mai mult, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Mă bucur că va lua renta viageră”, a declarat antrenorul lui Răzvan Martin, de la CSM Bistrița, pentru portalul sportulbistritean.ro. Saranciuc este un al doilea părinte pentru halterofil, el aducându-l la Bistrița la 9 ani, de la Cluj, unde s-a născut. Răzvan nu a avut parte de o copilărie prea fericită, fiind abandonat de mamă și rămas și fără tată, după decesul acestuia.

Performanța sa de marți seara, de la Londra, a surprins, dar și bucurat pe toată lumea. Directorul CSM Bistrița, Adrian Moldovan, a declarat: „E prima medalie a județului la Jocurile Olimpice. Vă dați seama ce înseamnă asta? E un rezultat nemaipomenit! Și gândiți-vă că are doar 21 de ani neîmpliniți. Asta înseamnă că încă cel puțin două cicluri olimpice distruge tot. Orice recompensă materială e mică și neimportantă față de rezultatul obținut. Și-a sacrificat tinerețea pentru asta și merită oricât. O să facem tot posibilul să-l premiem cum se cuvine. Acum 11 ani, antrenorul Saranciuc venea cu referate să le semnez, îmi tot spunea de un puști de la Cluj, pe care trebuie să-l aducem la Bistrița. Am mers pe mâna lui și iată ce a ieșit. Cred că Saranciuc e cel mai fericit om de pe pământ în această seară, mai fericit decât Răzvan”.

Răzvan Martin a cucerit, marți, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegația României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

România a revenit astfel pe podiumul olimpic la haltere după 16 ani.