Karim Benzema, găsit vinovat de tentativă de șantaj. Ce pedeapsă a primit atacantul de la Real Madrid

Publicat: 24 11. 2021, 13:32
Sursa foto: Profimedia

Atacantul Real Madrid și al naționalei de fotbal a Franței, Karim Benzema, a fost găsit vinovat de tentativă de șantaj după ce a încercat să obțină foloase necuvenite de la un alt fotbalist francez.

Jucătorul de la Real Madrid a încercat să îşi şantajeze cu o înregistrare video de natură sexuală un fost coechipier din reprezentativa Franţei, Mathieu Valbuena.

Un judecător i-a dat lui Benzema o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și i-a ordonat să plătească o amendă penală de 75.000 de euro, informează BBC.

Benzema, în vârstă de 33 de ani, a fost una dintre cele cinci persoane trimise în judecată pentru tentativa de șantaj la adresa fotbalistului francez Mathieu Valbuena.

Scandalul a șocat lumea fotbalului, iar ambii jucători și-au pierdut locurile la echipa națională a Franței.

Cazul datează din iunie 2015, când cei doi fotbalişti se aflau într-un cantonament. Atunci, Benzema a făcut presiuni pe Valbuena să-i plătească pe cei care îl șantajau cu publicarea imaginilor compromițătoare. Potrivit procurorilor, Benzema ar fi colaborat cu cei care dețineau imaginile și ar fi acționat ca intermediar.

Karim Benzema a negat acuzațiile

Benzema a negat întotdeauna acuzațiile și a insistat că încerca doar să-l ajute pe Valbuena să scape de videoclipul compromițător.

Jucătorul s-a întors de atunci la echipa națională a Franței și urmează să evolueze în meciul dintre Real Madrid și Sheriff Tiraspol din Liga Campionilor.

Benzema nu a fost prezent în instanța de la Versailles la pronunțarea senținței. Nici Valbuena, care joacă la Olympiakos, nu a fost prezent.