Marea greșeală făcută de Halep în finala de la Australian Open. Eroarea care a costat-o primul ei titlu de Grand Slam

Publicat: 30 01. 2018, 14:02

La 4-3 și serviciul pentru Simona în setul decisiv, Wozniacki a cerut un timeout medical pentru probleme la genunchiul drept, iar cehoaica îi reproșează Simonei că nu a reușit, în pauza de câteva minute, să rămână conectată la ritmul meciului: „Simona trebuia să se miște mai mult pe teren când Wozniacki a luat pauză medicală. Trebuia să facă niște mișcări care să o țină în ritm, dar ea a stat timp de 5-6 minute și n-a făcut nicio mișcare. Poate nu avea energia necesară, dar tot trebuia să se miște, pentru că, așa, și-a pierdut complet ritmul!”, a spus Navratilova, pentru Eurosport.

Într-o analiză a meciului, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din istorie a decretat că victoria lui Wozniacki a venit meritat, daneza primind laude pentru modul în care a jucat punctele importante ale finalei: „Halep a fost mai agresivă și a avut mai multe puncte câștigătoare, dar jucătoarea care și-a păstrat calmul a câștigat. Wozniacki a meritat să câștige pentru că a fost mai bună în punctele decisive”, a mai declarat Navratilova.

Recunoscută pentru părerile sincere, Navratilova a fost cea care i-a luat apărarea Simonei în conflictul cu Adidas: „E ridicol! Nu știu ce s-a întâmplat cu Adidas, dar un bărbat nu ar fi pățit niciodată asta. Sunt sigură că Simona va găsi un sponsor, dar faptul că nu are deja unul e de neînțeles și incredibil pentru mine! Sper că cei de la Adidas regretă acum. Iar dacă Simona nu-și va găsi un sponsor înseamnă că ceva este într-adevăr în neregulă cu tenisul! Care e problema? Pentru că este româncă? Pentru că nu e înaltă și blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o mare personalitate!”, spunea cehoaica, înaintea ultimului act de la Melbourne.