Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei a fost anulat

Publicat: 25 02. 2022, 14:42
Actualizat: 25 02. 2022, 14:44
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că a decis să nu mai permită Rusiei să organizeze Marele Premiu de Formula 1 de anul acesta.

Într-o declarație emisă vineri, organizația a spus că „este imposibilă organizarea Marelui Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale”, potrivit BBC.

„Campionatul Mondial de Formula 1 ajunge în țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă, de a uni oamenii, aducând națiunile împreună. Urmărim evoluțiile din Ucraina cu tristețe, șoc dar și cu speranța unei soluționări rapide și pașnice a crizei actuale”, se arată în comunicatul FIA.

Sebastian Vettel declarase anterior că refuză să participe la cursă

Joi, unul dintre cei mai de succes piloți ai acestui sport, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, a declarat că va refuza să concureze dacă acest Mare Premiu se va organiza în Rusia.

Mișcarea vine după ce organismul de conducere al fotbalului european, UEFA, a anunțat că a deposedat orașul rus Sankt Petersburg de dreptul de a găzdui finala Ligii Campionilor din 2022.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat, joi dimineață, o operațiune militară în estul Ucrainei.

Forțele armate ruse ar fi suprimat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au dezactivat infrastructura bazelor aeriene ucrainene, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Într-un mesaj postat pe Twitter, joi dimineață, ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a făcut apel la „ucrainenii de pe tot globul” să vorbească și să îndemne liderii lor să acționeze.