Michael Phelps, impresionat de David Popovici: E doar o chestiune de timp până când va deveni și mai puternic și va înota și mai rapid

Publicat: 26 09. 2022, 13:44
Michael Phelps / Sursa foto: Profimedia

Celebrul înotător american Michael Phelps (37 de ani), câștigător a 28 de medalii olimpice, afirmă că David Popovici poate doborî recordul înotătorului german, Paul Biedermann (36 de ani), în proba de 200 metri liber. „E doar o chestiune de timp”, spune el.

„Dacă există o persoană pe planetă care trece sub 1:42 la 200 m liber, probabil că este Popovici”, a spus Phelps.

„Vreau să spun, puștiul a avut 46,9, 47,0, 47,0, 47,1, 47,1, 47,2 la 100 m liberi anul acesta. Sunt atent la toate chestiile astea. E doar o chestiune de timp până când David Popovici va deveni și mai puternic și va înota și mai rapid”, a adăugat înotătorul american, într-un interviu pentru NBC Sports.

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Europenele de la Roma

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Europenele de la Roma. Clasamentul a fost realizat pe baza unui punctaj, în urma celor mai bune performanțe din competiție.

„Probele de înot de la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma s-au încheiat miercuri seara, 17 august 2022. Au fost șase zile magice pentru România, care a cucerit două medalii de aur prin David Popovici, tânărul și extrem de valorosul sportiv al nostru care a uimit din nou, nu doar un continent, ci și întreaga planetă!”, a transmis Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

David Popovici, mai multe medalii de aur la Mondialele de Natație din Peru

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima.

David Popovici s-a clasat pe primul loc cu timpul cu timpul de 47.13, al patrulea timp al sezonului pentru sportiv în 2022. Pe următoarele locuri s-au clasat croatul Jere Hribar, cu timpul 49.37 şi cipriotul Nikolas Antoniou, cu timpul 49.91.

Anterior, David Popovici a cucerit şi medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, stabilind un nou record al competiţiei.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Irina Margareta Nistor, despre David Popovici: „Așa îl văd, ca pe un actor de cinema”