VIDEO | Irina Margareta Nistor, despre David Popovici: „Așa îl văd, ca pe un actor de cinema”

Publicat: 17/09/2022, 12:45

Cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor este invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 19:00. Printre altele, aceasta a vorbit despre campionul la înot David Popovici, pe care l-a comparat cu mari actori cu statură fizică impresionantă, precum Johnny Weissmuller și Arnold Schwarzenegger.

„Cred că în primul rând sunt convinsă că există cinematografe, nu s-au închis atâtea, aș vrea toți actorii anilor 1930, inclusiv Edward G. Robinson, român, inclusiv Johnny Weissmuller, care juca un Tarzan extraordinar, pentru că tot timpul pe David Popovici așa îl văd, ca pe un actor de cinema, un Schwarzenegger mult mai bine, dar și înoată la fel de bine, ca Tarzan și Johnny Weissmuller, și sper să facă și o carieră cinematografică, știi că îmi place mie să zic că-s vrăjitoare și clarvăzătoare, un prieten spunea că au zis ăștia la televizor că dacă ai o mătură și o pisică ești vrăjitoare, pisică nu mai am, sunt o semi-vrăjitoare, că o mătură mai am prin casă, chiar d-aia cu coadă lungă.”, a declarat Irina Margareta Nistor la podcast-ul lui Adrian Artene.

Irina Margareta Nistor a lucrat ca translator pentru TVR, înainte de 1990, dar este cunoscută mai ales pentru dublarea, în secret, timp de 5 ani, a peste 3.000 de filme înregistrate pe casete video aduse din Occident.

După anii 2000 a participat la numeroase festivaluri de film de renume din Europa (Berlinala, Cannes, Venezia) și a fost o prezență constantă la festivaluri locale de gen (Tiff, Râșnov, Bucharest Best Comedy Film).

În 2012 a înființat Festivalul de Psihanaliză și Film. În ultimii ani este o prezență constantă și la radio, având o emisiune dedicată filmului. În 2021 a fost distinsă cu Ordinul Artelor și Literelor al Republicii Franceze în grad de Ofițer.

Urmărește interviul integral cu Irina Margareta Nistor, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase