Mircea Lucescu, dispus să antreneze gratis naționala României

Publicat: 09 04. 2016, 09:01

Contractul lui Anghel Iordănescu expiră după Campionatul European din această vară, astfel că FRF se gândește din nou la varianta Mircea Lucescu, ca posibil înlocuitor. Răzvan Burleanu a încercat să îl aducă pe Lucescu și în toamna lui 2014, când prima reprezentativă s-a despărțit de Victor Pițurcă. A fost în Ucraina pentru a negocia cu tehnicianul de la Șahtior Donețk, dar nu au ajuns la un punct comun.

„Nu se pune problema să nu ne permitem salariul lui Mircea Lucescu. El a spus că ar antrena gratis naționala. Varianta numărul 1 a fost Mircea Lucescu, varianta numărul 2 a fost Anghel Iordănescu. Dacă vă amintiți, atunci am anunțat profilul selecționerului. Așa vom face și după EURO, când vom numi un selecționer”, a declarat Burleanu.

Mircea Lucescu a pregătit naționala României timp de 5 ani (1981-1986), când a reușit să califice România la Campionatul European din 1984, după ce tricolorii și-au câștigat grupa din preliminarii, din care mai făceau parte campioana mondială Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru.