Mircea Lucescu și jucătorii lui Dinamo Kiev, umiliți la Istanbul! Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin

Publicat: 28 07. 2022, 09:14
Actualizat: 28 07. 2022, 09:31

Incident incredibil la un meci de Liga Campionilor în care a fost implicată o echipă din Ucraina, Dinamo Kiev: fanii lui Fenerbahce au scandat, preț de mai multe zeci de secunde, numele președintelui rus Vladimir Putin.

Totul a pornit la scorul de 1-0 pentru gazde, când fanii lui Fenerbahce se credeau calificați. Trimiterea a fost clară spre războiul din Ucraina cu scopul declarat de a jigni jucătorii formației din Kiev.

Rețele sociale au explodat imediat după meci, amendând atitudinea suporterilor din Istanbul.

„Fanii lui Fenerbahce au strigat astăzi numele lui Vladimit Putin. E dezgustător, jenant, să te folosești de o astfel de tragedie. Dar, atenție! Așa cum Fener a pierdut astăzi, așa o să pierdă și Putin”, au scris suporterii.

Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin ca să-i jignească pe rivali. Ucrainenii s-au calificat

Dinamo Kiev, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, în urma victoriei reuşite în faţa formaţiei Fenerbahce cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri seara, la Istanbul.

După 0-0 în meciul jucat pe teren propriu (la Lodz, în Polonia), Dinamo Kiev a reuşit să câştige în deplasare, prin golurile marcate de Vitali Buialski (57) şi Oleksandr Karavaev (114), inspirat introdus în min. 91. Pentru Fener a punctat Attila Szalai (89).

În turul al treilea preliminar, Dinamo Kiev o va înfrunta pe Sturm Graz (Austria).

Încerc să-mi fac datoria de om, să nu-i las într-o situație dificilă. Nu am băgat în seamă răutățile din Ucraina că voi pleca și voi lăsa echipa la greu. Sunt o mulțime de oameni care doar vorbesc doar așa ca să se afle în treabă, dar să știți că sunt o mulțime și în România
Mircea Lucescu

Patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a negat informaţiile, potrivit cărora antrenorul Mircea Lucescu ar dori să părsească echipa.

„Nu ştiu ce se scrie în presă, nici nu s-a discutat asta. El are contract până în 2024, vrea să lucreze. Ideea meciurilor caritabile a fost a lui şi cred că a fost foarte corectă”, a spus Surkis, potrivit presei de la Kiev.