Motivul surprinzător pentru care un fotbalist bulgar, condamnat la 4 ani de închisoare

Publicat: 17 09. 2016, 15:28
Actualizat: 31 10. 2016, 15:39

Totul s-a întâmplat în anul 2013, la Sofia, după un meci Ludogorets-Partizan Belgrad, în parcarea unui cazinou din capitala Bulgariei. Fotbalistul, în vârstă de 25 de ani se afla în mașină și coborât imediat. L-a luat la bătăie pe cel care îi adresase injurii femeii iar acesta s-a prăbuși în urma unei lovituri puternice recepționate la cap.

Inițial a fost acuzat de crimă prin neglijență, dar ulterior, în urma analizei filmării de pe camera de supraveghere, procurorii au cerut ca Baldzhiyski să fie închis pentru următorii 20 de ani. Judecătorul a decis însă ca fotbalistul să meargă la închisoare pentru 4 ani și să plătească familiei victimei despăgubiri în valoare de 100 000 de leva, aproximativ 57 000 de dolari americani.

Imediat după incident, în 2013, Slavia Sofia i-a reziliat contractul lui Baldzhiyski. Fost internațional sub 21 de ani al Bulgariei, Baldzhiyski a mai trecut pe la câteva cluburi din ligile inferioare din Bulgaria, revenind la Slavia în februarie 2016.

Baldzhiyski, poate face apel la această decizie în următoarele 15 zile, iar oficialii echipei din Sofia au anunțat că vor face public punctul de vedere al clubului în zilele următoare. Au anunțat însă, că Baldzhiyski nu va fi oprit în lot pentru meciul cu Ludogorets, echipa românilor Moți și Keșeru, ce urmează să aibă loc sâmbătă.