Novak Djokovic a reacționat după ce a primit viza pentru Australian Open!

Publicat: 16 11. 2022, 22:26
Actualizat: 16 11. 2022, 22:30

Novak Djokovic a primit viza pentru a veni în ianuarie la Melbourne şi a juca la Australian Open. La începutul anului a fost expulzat din Australia pentru că a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19.

„Am fost foarte fericit să primesc vestea ieri (marţi – n. r.). Este o uşurare”, a spus Djokovic, sportivul care în aceste zile e la Turneul Campionilor de la Torino.

Următorul Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din 2023, are loc în perioada 16 – 29 ianuarie la Melbourne.

Novak Djokovic a reacționat după ce a primit viza pentru Australian Open

Presa australiană a indicat că autorităţile naţionale au decis să-i acorde o viză fostului număr unu mondial, deţinătorul recordului de nouă titluri la Melbourne.

În ianuarie 2022, după ce a fost reţinut la sosirea sa la Melbourne, Djokovic a fost expulzat şi condamnat la trei ani de a intra pe teritoriul Australiei. Țara respectivă a ridicat de atunci obligaţia pentru vizitatori de a prezenta dovada vaccinării anticovid.

  • Ridicarea interdicţiei lui Djokovic de a intra trei ani pe teritoriul Australiei este la discreţia guvernului lui Anthony Albanese.
  • Se știu cei 8 jucători de tenis de la Turneul Campionilor! Competiția are loc la Torino! Ce spun Novak Djokovici și Rafa Nadal

Djokovic a salvat o sportivă din România: „M-a salvat fără să știe! Mi-a salvat, cariera, mintea – totul! M-a salvat și m-a făcut mai bună atunci când i-am citit cartea, am văzut cum luptă și ce face pe teren. Mi-a dat adrenalină pentru a continua să lupt. Habar nu are cine sunt, dar sunt atât de fericită că am avut șansa să-l văd la televizor. Multumesc lui Dumnezeu pentru asta! Am vrut să renunț la tenis, dar nu am făcut-o pentru că l-am văzut pe el. S-a întâmplat când aveam 15 ani! La fel și pe Serena Williams, care mă inspiră de asemenea. Este uimitor cum poate un atlet să depășească toate barierele”.