Oscar Pistorius nu poate face apel împotriva deciziei de condamnare pentru crimă. Procurorii cer cel puțin 15 ani de închisoare

Publicat: 03 03. 2016, 19:58

În urma acestei decizii, Pistorius va primi o sentință definitivă în aprilie. Oscar Pistorius a ucis-o pe Reeva Steenkamp în februarie 2013, după ce a tras de patru ori cu o armă printr-o ușă de toaletă încuiată. Un verdict de omor prin imprudență a fost modificat în decembrie, iar verdictul de crimă a fost introdus în locul său. Pistorius a susținut că nu știa faptul că trage în prietena lui, ci într-un intrus.

Cazul va merge înapoi la judecătorul Thokozile Masipa, care a curățat sportivul de crimă în procesul inițial – iar sentința va fi anunțată pe 18 aprilie. Procurorii vor să ceară o pedeapsă de cel puțin 15 ani de închisoare pentru Pistorius.

Pistorius se află în prezent în arest la domiciliu după ce a executat un an din sentința inițială de cinci ani în închisoare.

În decembrie, Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud a decis că instanța inferioară condusă de judecătorul Masipa nu a aplicat corect regula „dolus eventualis”, care determină dacă Pistorius știa sau nu că decesul unei persoane ar fi rezultatul probabil al acțiunilor sale. Procurorul Eric Leach a spus că, după ce deținea o armă de calibru mare, Pistorius trebuie să prevadă că oricine ar fi fost în spatele ușii putea să moară, mai ales având în vedere antrenamentul și cunoștințele sale privind armele de foc.