Patronul lui Șahtior Donețk, donație uriașă pentru armata ucraineană după ce l-a vândut pe Mykhaylo Mudryk la Chelsea

Publicat: 16 01. 2023, 16:10
Actualizat: 16 01. 2023, 16:11

Chelsea l-a transferat pe jucătorul ucrainean Mykhaylo Mudryk de la Șahtior Donețk, suma afacerii cu tot cu bonusuri fiind de o sută de milioane de euro.

Patronul lui Șahtior, Rinat Ahmetov, a donat 25 de milioane de euro către armata Ucrainei.

Mudryk, 22 de ani, a fost prezentat pe Stamford Bridge la meciul dintre Chelsea și Crystal Palace, 1-0, iar fotbalistul a purtat pe umeri steagul Ucrainei, țara afectată de războiul declanșat de Rusia.

Patronul lui Șahtior Donețk, donație uriașă pentru armata ucraineană după ce l-a vândut pe Mykhaylo Mudryk la Chelsea

Mykhaylo Mudryk este al 5-lea cel mai scump transfer din istoria lui Chelsea. 70 de milioane de euro a fost suma de transfer și alte 30 de milioane de euro ajung la Șahtior Donețk sub formă de bonusuri de performanță.

„Am luat decizia de a lansa proiectul Inima lui Azovstal, destinat să ajute apărătorii din Mariupol și familiile soldaților căzuți. O să aloc 25 de milioane de euro din suma de transfer a lui Mudryk să ajut soldații, apărătorii țării și familiile acestora. Banii vor fi folosiți pentru a acoperi diferite nevoi ale acestora, de la medicamente, până la tratamentul psihologic. Pentru a asigura transparența lucrurilor, o echipă profesionistă se va ocupa de acest proiect, care va menține o permanentă legătură cu cei care luptă în Azovstal, cu familiile acestora”, a declarat patronul lui Șahtior Donețk, Rinat Ahmetov.

Mykhaylo Mudryk are o cotă de 40 de milioane de euro. El a jucat 18 meciuri în prima parte a acestui sezon pentru Șahtior Donețk și a marcat opt goluri.

Rinat Ahmetov vorbea în trecut despre războiul pornit de Rusia în țara sa, Ucraina: „Rusia este o țară agresoare și Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructura este distrusă, civilii mor și suferă”.