Premii în lingouri și monezi de aur la prima ediție a maratonului Haile Gebrselassie din Etiopia

Publicat: 16 11. 2012, 19:14
Actualizat: 22 08. 2013, 21:25

La prima ediție a maratonului Haile Gebrselassie se va acorda participanților prin tragere la sorți 12 monede de aur în greutate de câte o uncie fiecare, iar câștigătorii, atât la masculin, cât și la feminin primesc câte un lingou de aur de 12 uncii.

Înscrierile la cea dintâi ediție a Haile Gebrselassie Marathon, programată să se desfășoare în octombrie 2013 în Etiopia, au început ieri. „Din mai multe motive, cursa se dorește una specială, fiind adresată unui număr mic de alergători (care însă trebuie să aibă ceva resurse financiare!), intenționând totodată să promoveze turismul în țara africană și, nu în ultimul rând, să aibă un caracter umanitar”, se precizează în alerg.ro.

La probele de alergare (maraton, semi-maraton și 5.000 metri) pot participa doar 1200 de atleți și 500 de însoțitori. Participanții la această competiție au șansa să se întâlnească cu Haile Gebrselassieși cu alți alergători „pur sânge”. Pachetul de concurs include lucrurile deja obișnuite (medalie, tricou, pasta party etc), dar și unele inedite (barbeque tradițional după cursă). Pachetele turistice, care includ mai multe opțiuni (între 5 și 12 zile, cu vizite la diferite obiective turistice) costă între 1.850 și 3.650 dolari.