Presa, victimă a războiului dintre Becali și clubul armatei

Publicat: 30 07. 2016, 09:23
Actualizat: 02 04. 2018, 06:08

„Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” București (Unitatea Militară 02301 București), numită mai departe C.S.A Steaua București, cu sediul în Bulevardul Ghencea nr. 35, Sector 6, București, reprezentat prin Colonel George Boroi în calitate de comandant și Locotenent – colonel de justiție Florin Costel Talpan – Șef Compartiment Juridic vă readuce la cunoștință că S.C. Fotbal Club STEAUA București S.A. folosește neautorizat și nelegal, nerespectând Deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 pronunțată la data de 03 decembrie 2014 în Dosarul nr.42805/3/2011 și nr. 1119 pronunțată la data de 24 aprilie 2015 în Dosarul nr. 823/1/2015 folosind în continuare marca și denumirea Steaua sau Steaua București, S.C. Fotbal Club STEAUA BUCUREȘTI S.A. ne mai deținând niciun drept de proprietate industrială și de folosire asupra acestora.

Ținem să vă precizăm faptul că nerespectarea unei hotărâri judecătorești este infrancțiune prevăzută și pedepsită de legea penală.

Presa, prin toate acțiunile pe care le întreprinde nu numai că încurajează nerespectarea legii, dar nici nu o respectă.

Prin prezenta, vă notificăm că utilizarea în continuare de către presă a mărcii și denumirii STEAUA sau STEAUA BUCUREȘTI asimiliate lui S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. nu numai că este infracțiune prin încălcarea Deciziilor pronunțate de către Înalta Curte de Casație și Justiție și a Legii privind combaterea concurenței neloiale, dar aduce și prejudicii materiale și de imagine inducând în eroare suporterii drept pentru care vom acționa în judecată toți cei care începând cu data prezentei notificări nu vor respecta informațiile prezentei notificări. Deciziile menționate mai sus pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție și prevederile Legii privind combaterea concurenței neloiale nr. 11/1991 cu modificările și completările ulterioare.
Precizăm că în motivarea instanțelor se menționează clar:

„Dreptul legitim al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București asupra elementului verbal Steaua București decurge din înregistrarea mărcii cu nr. 026915/02.07.1996.

În condițiile în care CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI deținea încă din anul 1996 dreptul legitim asupra mărcii care conținea elementul verbal STEAUA BUCUREȘTI, iar în ceea ce privește sigla era titulara mărcii notorii, în contextul în care FCSB a solicitat acordul de la CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI pentru a își înregistra marca 61735, iar aceasta nu i l-a acordat, ulterior reieșind că FCSB a depus cu rea credință marca la înregistrare și a fost anulată printr-o decizie a Întaltei Curți de Casație și Justiție, reiese concluzia că CLUBUL SPORTIV AL ARMATEI STEAUA BUCUREȘTI a fost și este singura care deține un drept legitim asupra numelor STEAUA BUCUREȘTI, STEAUA și asupra siglei”, se arată în comunicatul emis de către Clubul Sportiv al Armatei.