Primul lucru pe care l-a făcut Simona Halep după ce a ajuns numărul 1 mondial. Dezvăluirea tatălui sportivei

Publicat: 08 10. 2017, 09:09

"Am vorbit foarte puțin cu Simona. Mi-a zis: "Tată, am reușit!" Apoi am izbucnit în lacrimi, eu mai mult, și am zis că vorbim mai târziu. Am avut încredere totală în ea. De asta am investit tot. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Mi-a urat să ne ajute Dumnezeu să rămânem cât mai mult timp în top 10. Singurul lucru important e să nu iubești banii. Dacă iubești banii, ei te întorc din drum. Ne-am gândit doar la performanță.", a declarat Stere Halep la DigiSport. 

Pe parcursul anului, Simona a mai avut câteva trei șanse de deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată le-a irosit. O primă ocazie a avut-o chiar în finala de Grand Slam de la Roland Garros, pe care a disputat-o tot împotriva Jelenei Ostapenko.

Simona Halep a început în forță semifinala cu Jelena Ostapenko și după un break la zero și-a câștigat și propriul serviciu. Ostapenko a spart gheața cu un serviciu neobișnuit de bun, dar Halep a făcut imediat 3-1. Sportiva din România a avut emoții la 3-2, în cel mai lung game al primului set, când Ostapenko a avut șansa unui break. Halep a anulat-o și nu a mai pierdut niciun game până la finalul setului. După 38 de minute, Haleps-a impus cu 6-2.

În setul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până în game-ul cinci, când Halep a reușit break-ul. S-a făcut însă 4-3 pentru sportiva din Letonia, după ce Halep a cedat foarte ușor două game-uri consecutive. Simona și-a câștigat imediat serviciul și la 4-4 a reușit să se impună și pe serviciul adversarei. Ultimul game nu a avut istoric, Simona Halep impunându-se cu 40-0, și după o oră și 15 minute de joc a câștigat 6-2,6-4 meciul cu Jelena Ostapenko, iar de luni va fi pe primul loc în clasamentul mondial feminin.

După victoria din meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni al 25-lea lider mondial în clasamentul WTA. Steffi Graf este lider all-time la acest capitol, cu 377 de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.

Pentru calificarea în finala turneului de la Beijing Simona Halep va primi un cec în valoare de 636.300 dolari și 650 de puncte WTA.