România a învins Portugalia în Cupa Davis. Victoria lui Marius Copil, decisivă | VIDEO

Publicat: 19 09. 2021, 18:23
Marius Copil. Sursa foto: Profimedia

Echipa de Cupa Davis a României a învins formația Portugaliei, cu 3-1 la general, în cadrul primului tur al Grupei Mondiale I.

Tenismenul Marius Copil (31 ani, 250 ATP) a adus victoria României, după ce l-a învins cu scorul de 6-2, 2-6, 6-4 pe João Sousa (32 ani, 150 ATP), duminică, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

„Tricolorii” merg astfel la barajul pentru accederea la turneul final al Cupei Davis, după cum informează ProSport.

Copil a contribuit la toate cele trei puncte ale României, cu două victorii la simplu şi una la dublu, alături de Horia Tecău.

Marius Copil a încheiat cu 10 aşi (3 duble greşeli), iar Joao Sousa a avut 6 (4 duble greşeli), lusitanul având un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (74%-70%), iar românul la al doilea (66%-57%). Numărul total de puncte a fost egal, 75-75.

Cupa Davis: Egalitate între România și Portugalia după prima zi

În primul meci de simplu, desfășurat sâmbătă, Sousa l-a învins pe Filip Cristian Jianu, cu scorul de 6-3, 7-5.

În al doilea meci, Marius Copil l-a bătut pe Gastão Elias (30 ani, 215 ATP), cu 6-4, 6-3.

Duminică, în meciul de dublu, perechea Marius Copil/Horia Tecău a învins cuplul Nuno Borges/Joao Sousa cu 6-4, 6-3.

Marius Copil a explicat cum a reușit să aducă punctul decisiv al întâlnirii România – Portugalia.

„Nu cred că am mai obținut trei puncte până acum într-o întâlnire de Cupa Davis. La dublu am fost norocos că l-am avut pe Horia! Apoi, nu am avut timp să îmi încarc baterille sau să mănânc ceva! Primul set a fost bun, în al doilea am fost un pic negativ, dar echipa m-a readus pe linia de plutire. Joao a ratat un voleu la minge de break și mi-a fost mai ușor să obțin victoria! Am servit bine, dar el și-a ridicat nivelul și a trebuit să fac ceva ca să îl scot din ritm. Suntem cu un pas mai aproape de elita Cupei Davis. Imi doresc să fim din nou acolo!”, a spus Marius Copil.