ROMÂNIA – SPANIA ÎN FEDCUP. Muguruza: Trebuie să fiu într-o formă foarte bună pentru a o învinge pe Halep

Publicat: 04 02. 2015, 17:01

„Nu cred că aici contează clasamentul individual. Cred că România are o echipă bună, joacă acasă, deci e o mare provocare pentru noi. Va fi diferit acum cu Halep, dar sunt conștientă că trebuie să fiu foarte concentrată și într-o formă foarte bună să o pot învinge”, a spus Muguruza.

Muguruza a jucat cu Halep și a învins-o, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, în turul doi al turneului de la Wuhan, din 2014.

Căpitanul nejucător al echipei Spaniei, Conchita Martinez, a afirmat că jucătoarele sale vor lupta până la capăt pentru a trece mai departe: „Evident, România are o echipă foarte bună, cu jucătoarea numărul trei din lume, una dintre cele mai bune din ultimii ani. Dar și noi am venit cu o echipă bună, ne vom lupta până la capăt și sper să trecem mai departe. Avem istoria de partea noastră în această competiție, e frumos pentru noi să venim aici și să jucăm ca o echipă. Cred că e o experiență bună care ne va ajuta pe viitor”, a spus Martinez.

În echipa României la meciul cu Spania, din Grupa Mondială II a Fed Cup programat sâmbătă și duminică la Galați, vor figura Simona Halep, locul 3 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, Monica Niculescu, locul 49 WTA și Alexandra Dulgheru, locul 87 WTA.

Garbine Muguruza, 24 WTA, Silvia Soler-Espinosa, 69 WTA, Lara Arruabarena, 91 WTA, și Anabel Medina Garrigues, 446 WTA, au fost convocate de căpitanul nejucător Conchita Martinez la Spania.

Echipa câștigătoare se va califica pentru barajul de accedere în Grupa Mondială, iar echipa care pierde va merge la barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială II.