ROMÂNIA-UNGARIA. Aproape 3.400 de polițiști, mobilizați pe traseele suporterilor unguri veniți la meci

Publicat: 05 09. 2013, 20:33

Aproape 3.400 de polițiști au fost mobilizați, la nivel național, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în țară și până în Capitală, în aeroporturi și gări, precum și în București, pentru a preveni eventualele incidente violente, informează Poliția Română.

„Poliția Română a luat măsuri pentru o deplasare în siguranță, măsurile de ordine publică și fluență rutieră pe traseele de deplasare de la frontiera ungaro-română, precum și din celelalte zone ale țării, până în București, fiind asigurate de către 2.293 de polițiști, dintre care 504 de polițiști rutieri, 1258 de ordine publică, 363 de polițiști de la transporturi și 168 de polițiști din alte structuri”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de IGPR.

În același timp, joi și vineri, în București și pe traseele care leagă Aeroportul „Henri Coandă” de Național Arena, vor fi scoși în stradă de 1.098 de polițiști, dintre care 128 de polițiști rutieri, 695 de polițiști de ordine publică, 128 de polițiști de la transporturi și 157 de polițiști din alte structuri.

De asemenea, polițiștii Secțiilor Regionale de Transporturi vor fi în alertă în zona Aeroportului „Henri Coandă”, în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători care vin către București, cu precădere pe ruta CF Arad, Deva, Brașov și București, precum și pe rutele CF din județele Harghita, Covasna și Mureș, către Capitală.

Totodată, vineri, în ziua meciului, traficul rutier va fi restricționat, gradual, începând cu ora 15:00 pe: strada Maior Coravu, între șoseaua Mihai Bravu și intrarea în Stadionul Național, strada Vatra Luminoasă, între șoseaua Mihai Bravu și strada Pierre de Coubertin strada Pierre de Coubertin, între șoseaua Iancului și Rondul de la intrarea în Stadionul Național.

Excepție de la restricțiile rutiere fac autovehiculele destinate situațiilor de urgență, precum și transportul RATB.

Rute ocolitoare recopmandate de polițiști sunt Șos. Mihai Bravu – Șos. Iancului – Șos. Pantelimon și bulevardul Unirii – bulevardul Basarabia – bulevardul Chișinău – Șos. Pantelimon.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Națională.