România-Ungaria. Bilanțul zilei de ieri: 16 fani unguri interziși un an pe stadioane, doi jandarmi au fost răniți

Publicat: 07 09. 2013, 13:25
Actualizat: 09 01. 2020, 06:30

Doi jandarmi români au fost răniți și 16 fani unguri au interdicție pe stadioane în următorul an, după incidentele din ziua meciului România-Ungaria, de vineri, din preliminariile CM-2014, a declarat Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, într-o conferință de presă.

”Doi jandarmi au fost răniți, unul la umăr, în Centrul Civic, a părăsit deja spitalul, al doilea are un traumatism facial mai grav, este la Spitalul Pantelimon, după ce a aruncat un membru al galeriei o piatră. (…) Încă de la coborârea din tren, fanii unguri au folosit elemente pirotehnice excesiv. Am reținut 16 persoane din rândul cetățenilor maghiari, au primit interdicție un an de zile de a participa la astfel de evenimente competițiile și jocurile sportive”, a declarat Olaru.

Acesta a precizat că au fost duse la secția de poliție și au fost reținute 62 de persoane, subliniind că a avut loc inclusiv un eveniment legat de consum de droguri.

Olaru, care a subliniat că fanii unguri, care nu au fost verificați la intrarea în țară, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor. El a mai spus că au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale de circa 7300 de lei, între altele pentru provocare și participare la scandal.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, pe Arena Națională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecționata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia.