Românii ar putea consuma bere pe stadion. Iustin Ștefan, secretar general LPF: “Am avansat propunerea de a modifica legea!”

Publicat: 24 02. 2021, 19:33
Actualizat: 24 02. 2021, 19:34

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) solicită modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, iar spectatorii să poată consuma, în cadrul arenelor sportive, bere slab alcoolizată.

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a făcut anunțul după întâlnirea pe care a avut-o cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, dar și cu mai mulți fani ai echipelor de fotbal din România. Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal atrage atenția că, în alte țări europene, consumul de bere slab alcoolizată în interiorul arenelor este permisă.

Fanii fotbalului românesc sunt o forţă, au foarte multe idei corecte, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu ministrul sportului Eduard Novak, am dezbătut oportunitatea modificării Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

În cadrul discuţiei, am avansat propunerea de a modifica legea în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive, acest lucru fiind permis în alte ţări europene”, a scris secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pe Facebook.

Iustin Ștefan: “Urmează să avem discuții cu Raed Arafat și Vlad Voiculescu”

Pe durata întâlnirii cu Eduard Novak, Iustin Ștefan a pus în discuția și posibilitatea ca spectatorii să revină pe arenele sportive din România. În acest sens, va urma o discuție cu Raed Arafat, șeful DSU, și cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioadă imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asumă respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a acceptă ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor”, a precizat Iustin Ștefan.

“Să înceteze orice formă de discriminare!”

În continuare, oficialul LPF nu înțelege de ce fanii sportului sunt discriminați și nu au voie pe stadioane, care se află în aer liber, în condițiile în care cinematografele și sălile de spectacol sunt deschise.

Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil că industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui că sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi”, a mai spus secretarul general al LPF.