Românul care a plecat în Canada pentru o viață mai bună: acum e taximetrist și îl arbitrează pe Beckham

Publicat: 17 12. 2012, 15:36
Actualizat: 21 03. 2019, 09:10

Silviu Petrescu a plecat acum 17 ani din România, locuiește în Canada, iar în 2012 a fost desemnat arbitrul anului în MLS, campionatul de fotbal nord-american. Românul are acum două mașini de taxi, iar când este nevoie nu ezită să iasă pe traseu, scrie ProSport.

Pe 20 noiembrie, o știre venită parcă de nicăieri apărea în presa din România. „Silviu Petrescu a fost numit cel mai valoros central al anului în MLS”, scria ProSport, dar titlul provoca mai multe necunoscute decât răspunsuri, așa cum s-ar fi cuvenit. „Cine e Silviu Petrescu?” și chiar „Ce e MLS?” s-au întrebat mulți cititori.

Pe Internet, se găseau câteva informații despre românul care a devenit o mică vedetă printre cei o sută de mii de locuitori din Waterloo, Ontario, Canada, dar foarte puține. ProSport i-a luat urma lui Silviu Petrescu, care a acceptat să ofere el însuși răspunsurile pe care lumea le căuta. „Sunt, în primul rând, un român care a plecat din țara sa pentru o viață mai bună”, spune bărbatul de 44 de ani care a părăsit România în 1995, pe 30 martie. Sora sa era deja în Canada, iar semnalele erau pozitive. (Nicu Bădescu)

Citește povestea lui Silviu Petrescu pe prosport.ro.