Săpunaru:Te duci cu familia la Disneyland, seara la un restaurant și ești măcelărit, este înfiorător

Publicat: 16 11. 2015, 17:03

„Cei care conduc fotbalul vor lua o decizie dacă se va ține Campionatul European acolo sau nu. Este totuși înfiorător… Într-o zi te duci cu familia la Disneyland și seara ajungi pe la un restaurant și ești măcelărit. Să sperăm că aceste probleme se vor rezolva cât de repede posibil. Nu este normal, suntem în anul 2015 și s-a ajuns prea departe”, a spus Săpunaru, luni, la Bologna.

Mijlocașul Gabriel Torje a declarat că este alături de poporul francez, în urma atentatelor sângeroase comise vineri, dar a precizat că românii nu trebuie să uite victimele incendiului din clubul Colectiv. „Este o tristețe mare în toată lumea, primii am fost noi cei care am suferit, acum sunt și cei din Franța și suntem alături de ei. Dar nu trebuie să uităm atât de repede ce s-a întâmplat în România și să trecem cu vederea. Au fost foarte multe victime acolo, sunt încă foarte mulți oameni în spital, victime ale incendiului și suntem alături de ei. Le transmitem condoleanțe familiilor pentru că nu am apucat să le spunem. Cred că acum nimic nu-i mai ajută, nici cuvintele, este o pierdere imensă pentru toate familiile și ne rugăm pentru cei care sunt încă în viață și se luptă între viață și moarte”, a afirmat Torje.

Fostul dinamovist a precizat că este trist faptul că derbiul Dinamo – Steaua nu se poate juca pe Arena Națională, care nu are autorizație pentru prevenirea și combaterea incendiilor. „Sunt foarte multe probleme acum în România, multe controale, nu avem nimic pus la punct. Este trist deoarece un derbi ar trebui să se joace în București, pe un stadion mare, să vină suporterii la stadion, însă după această tragedie se caută orice mică neregulă pentru a nu se ajunge la ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni. Noi nu ne-am simțit niciodată în nesiguranță acolo”, a adăugat internaționalul.

Reprezentativa României va juca, marți, de la ora 21.45, la Bologna, un amical cu Italia. La această partidă, numele celor decedați în incendiul din clubul Colectiv au fost imprimate pe numerele de pe tricourile jucătorilor echipei naționale.