Simona e bine cu capul

Publicat: 16 03. 2015, 09:20
Actualizat: 16 03. 2015, 22:29

Simona a comis nu mai puțin de 7 duble greșeli în acest meci, reușind un singur as. Primul serviciu i-a intrat doar 55%, față de 65% Lepchenko. S-a „scos” însă cu arma ei principală: schimburile stânga- dreapta de pe fundul terenului, dar nici aici cu prea multe lovituri câștigătoare, mai degrabă a obligat-o pe americancă să greșească.

S-a mișcat bine, cu toate că după setul 2 a cerut să i se bandajeze gleznele.

Una peste alta, un meci nu foarte bun, a cărui principală calitate e că l-a câștigat Simona – unul dintre acele meciuri pe care n-ai voie să le pierzi, dacă vrei să fii sus.

Îmbucurătoare însă pentru mine e starea psihicului ei. Stabilă, calmă, a digerat momentele dificile și a știut să se concentreze și să profite  când adversara a dat semne de slăbiciune. A pus două scurte la fix, cu „mână rece”, în momente importante, și s-a desprins la 4-1 în setul decisiv cu o recuperare-lob incredibilă.

Simona e bine cu capul.

În turul următor o va întâlni pe lungana Karolina Pliskova, învinsa ei din finala de la Dubai. După părerea mea, dacă reușește să-și ridice nivelul serviciului, va câștiga din nou, fără emoții prea mari.