Simona Halep, prima declarație după ce s-a calificat în sferturi la turneul de la Stuttgart

Publicat: 26 04. 2017, 19:02

This browser does not support the video element.

Halep, care a beneficiat de bye în runda inaugurală, a câștigat, în turul secund, împotriva sportivei cehe Barbora Strycova, ocupanta locului 17 WTA, într-o oră și 15 minute de joc.

Simona Halep și-a pierdut serviciul în debutul partidei. Însă, după ce adversara sa și-a consolidat break-ul, scor 0-2, a cincea jucătoare a lumii a recuperat deficitul, iar până la finalul primului set, pe care și l-a adjudecat în 34 de minute de joc, a câștigat șase game-uri la rând.

În actul secund, Halep a condus cu 2-0 și a ajuns, astfel, la opt game-uri câștigate la rând, serie întreruptă de un rebreak al adversarei, care a egalat a și egalat la doi. Constănțeanca a revenit și de această dată și a mai cedat doar un game până la finalul setului, pe care l-a câștigat după 41 de minute, la a doua minge de meci pe care a avut-o.

„A fost un meci excelent pentru mine, primul jucat în acest an într-un turneu oficial pe zgură. Am întâlnit un adversar foarte bun, cu mâini puternice. Am făcut o treabă foarte bună!

Cheia jocului meu este să fiu agresivă și să țintesc liniile. Din fericire, astăzi mi-a ieșit! Am fost foarte aproape de a câștiga Roland Garros-ul în 2014, acum muncesc din greu zi de zi și rămâne visul meu să câștig un turneu de Mare Șlem. Nu este ușor, dar îmi doresc mult să reușesc”, a declarat Simona Halep imediat după meci.

În următoarea fază a competiției, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea dintre britanica Johanna Konta (7 WTA) și jucătoarea letonă Anastasija Sevastova (26 WTA).

Prezența în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart este recompensată cu 100 de puncte în ierarhia mondială și un cec în valoare de 10.910 dolari.