SIMONA HALEP S-A CALIFICAT ÎN FINALA ROLAND GARROS

Publicat: 11 06. 2017, 23:29
Actualizat: 22 01. 2019, 16:57

Partida a durat două ore. Halep a avut un joc solid în primul set, pe care și l-a adjudecat în 45 de minute, fără să își cedeze serviciul. De altfel, românca a reușit unicul break al primului act la scorul de 1-1, iar adversara sa nu a putut să recupereze deficitul până la final.

Setul doi a fost decis din nou la un singur break, însă rolurile s-au inversat. Pliskova a câștigat setul secund la a doua șansă pe care a avut-o, în 35 de minute de joc. În setul decisiv, Halep a reușit două break-uri și și-a cedat serviciul o singură dată. Ea s-a impus la prima minge de meci pe care și-a creat-o.

Halep a avut 14 lovituri direct câștigătoare și 14 erori neforțate, iar adversara sa a reușit 45 de lovituri câștigătoare, însă a comis nu mai puțin de 55 de greșeli neprovocate.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elvețianca Timea Bacsinszky și a devenit prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediția din acest an, cea mai bună performanță a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.

Prezența în finala turneului de la Roland Garros este recompensată cu un milion de euro și 1.300 de puncte în clasamentul mondial. Câștigătoarea competiției va primi 2.100.000 de euro și 2.000 de puncte WTA.

21.05 SIMONA HALEP S-A CALIFICAT ÎN FINALA ROLAND GARROS. A fost 6-4, 3-6, 6-3 pentru Simona la finele unui meci care a durat fix două ore.

21.02 BREAK Simona, în cel mai bun moment posibil. Românca servește pentru FINALA Roland Garros

20.57 Primul game ezitant al Simonei din acest set, iar Pliskova profită imediat. Este break și setul trei se prelungește

20.54 Este minge de 5-1 pentru Simona în acest game, dar Pliskova trimite un as, apoi servește din nou bine, are două șanse să închidă game-ul, dar intră în „prelungiri” și se face 4-2

20.45 Simona salvează admirabil două mingi de break în acest al cincea game al setului secund și scorul se duce la 4-1. Românce luptă cum numai ea știe să o facă. Tribunele o aplaudă în picioare.

20.42 În sfârșit un break în acest set decisiv. Îl obține Simona și se distanțează la 3-1

20.38 În nici un minut Simona a dus scorul la 40-0 în acest game, s-a făcut 40-15, dar este imediat 2-1 pentru compatrioata noastră

20.32 Halep a încept perfect acest game, a condus cu 30-0 dar Pliskova a revnit incredibil. A câștigat trei puncte la rând, dar nu afost capabilă să închidă game-ul deși a avut două șanse. A făcut-o abia după ce a salvat mingea de break aSimonei, iar scorul redevine egal: 1-1.

20.28 Primul game al setului decisiv este câștigat rapid de Simona, care nu acuză deloc pierdea setului secund

20.24 Pliskova continuă să servească foarte bine și nu mai ratezază șanse. Este 6-3 pentru cehoaică și avem set decisiv.

20.21 Halep se vede nevoită să salveze o primă minge de set a adversarei sale și își revine foarte rapid. C

20.16 Simona se duce repede la 30-0 pe serviciul adversarei sale, se face, la fel de repede, 40-15, și sunt două șanse de break pentru româncă. Karolina le salvează, o salvează și pe cea de-a treia, și își face game-ul pentru 5-2.

20.10 Primul break al acestui set secund este reușit,  din păcate, de cehoaică. Pliskova se distanțează la 4-2

20.07 Mult mai echilibrat acest set secund, unul fără șanse de break până acum.

20.05 Impecabil:Nimic nu o tulbură pe Simona care, de la 0-15, câștiga patru puncte a rând și game-ul patru din setul secund. Scorul este acum 2-2

20.01 Pliskova este din nou la conducere., după un game în care a servit cu adevărat bine.

19.58 În afara celor două șanse de break avute în game-ul trei al primului set, Pliskova nu a mai avut alte șanse de a câștiga împotriva serviciului, așa că este 1-1

19.55 A început setul secund pe Arena Philippe-Chatrier de la Roland Garros, cu Pliskova la serviciu. Un game mai bun pentru jucătoarea din Cehia, dar tot are emoții ca să câștige

19.47 SET pentru Simona care nu se lasă tulburată de nimic. Jocul ei este mai solid ca niciodată. Comentatorii de la Eurosport sunt entuziasmați

19.44 Simona ratează două șanse de set, pe serviciul Karolinei, dar acum are ocazia să servească pentru a câștiga cu 6-4.

19.38 Nicio șansă pentru Pliskova, cel puțin nu în acest moment. La cum joacă Simona, meciul se îndreaptă într-o direcție clară: victorie pentru compatrioata noastră.

19.34 De data aceasta avem parte de un game fără minge de break pentrru Simona, dar Pliskova se chinuie, în continuare, de fiecare dată când servește. Halep conduce cu 4-3.

19.28 Simona Halep nu s-a lăsat afectată de șansa de break ratată mai devreme, joacă impecabil și se distanțează din nou: 4-2.

19.25 O nouă sansă de break pentru Simona, care arată un joc foarte solid în fața unei cehoaice încă în căutarea ritmului de joc câștigător, dar în cele din urmă Pliskova revine în joc și reduce scorul: 2-3

19.21 Din nou la serviciu, Simona, cu avantajul break-ului câștigat în game-ul precedent. dar nu mai servește la fel de bine, și Pliskova are două șanse de break. Halep își revine imdiat, servește cu prima minge în teren și câștigă trei puncte la rând. Halep ratează primele două șanse de game, dar nu și pe următoarea. Simona aleargă fantastic, acoperă terenul impecabil și este 3-1.

19.14 Șanse de break pentru Simona Halep, în fața unei jucătoare dependente de serviciu, iar compatrioata noastră nu se lasăprea mult invitată. Este 2-1 pentru Simona

19.10 Game și pentru Simona Halep, care a servit pentru prima dată în această semifinală, și nu a arătat niciun fel de emoții

19.05 A început cel mai important meci al Simonei Halep, dacă nu din carieră, cu siguranță din acest an. Miza este uriașă: un loc în finala De la Roland Garros și șefia clasamentului WTA Jucătoarea din Cehia și-a făcut seviciul, dar tensiunea se simte în fiecare lovitură.

Semifinala Roland garros Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE. Simona Halep și Karolina Pliskova, favoritele 2 și 3 la Paris, își dispută joi, în jurul orei 17:30 (ora României), semifinala a doua de la Roland Garros, un meci cu miză uriașă pentru numărul 1 mondial. Jucătoarea din Cehia își asigură șefia în WTA cu o prezență în finală, în timp ce Simona are nevoie de trofeu pentru a deveni lider.

Pe terenul „Philippe Chatrier” se va juca mai întâi finala de dublu mixt, de la ora 13:00 în România, apoi la 16:00 se dă start joc în meciurile care decid finalistele ediției 2017 la Paris. Sărbătoritele zilei joacă primele: Ostapenko împlinește mâine 20 de ani, iar Timea Bacsinszky – 28 de ani.Cap de serie numărul trei, Halep își va disputa în meciul cu Pliskova nu doar un loc în ultimul act al turneului parizian, ci și o posibilă urcare a sa pe prima poziție a clasamentului mondial. Dacă va reuși să ajungă numărul 1, Halep va deveni prima româncă din istorie care atinge această performanță.

Semifinala Roland garros Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE.  Meciul dintre cele două a fost programat pe arena centrală, Philipp Chatrier, după un meci din proba de dublu mixt, Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah (Germania/Columbia) – Gabriela Dabrowski/Rohan Bopanna (Canada/India), și prima semifinală Jelena Ostapenko (Letonia) -Timea Bacsinszky (Elveția). 

Semifinala Roland garros Simona Halep – Karolina Pliskova LIVESimona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o victorie dramatică în fața favoritei cinci, Elina Svitolina, scor 3-6, 7-6(6), 6-0. A revenit de la 5-1 în setul doi, salvând o minge de meci, și a oferit una dintre cele frumoase reveniri ale anului în tenis. În tiebreak-ul setului secund s-a impus, scor 8-6, și a reușit să trimită setul în decisiv, unde nu i-a mai dat nicio șansă ucrainencei, câștigându-l la zero și, implicit, partida.

Semifinala Roland garros Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE.  „Nu știu cum am reușit să revin. A fost foarte greu. Ea a jucat la un nivel foarte înalt și a lovit puternic. Aș putea spune că am fost puțin norocoasă și aici mă refer la modul în care am câștigat setul al doilea, când mingea a lovit fileul. Cred că am fost puternică din punct de vedere mental, nu m-am dat bătută”, a spus Halep la finalul meciului, pentru Eurosport.

Semifinala Roland garros Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE. În semifinalele turneului de la Rolans Garros, Halep o va întâlni pe Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA). Pentru accederea în penultimul act al competiției, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 500.000 de euro și 780 de puncte în clasamentul mondial WTA.