Simona Halep, victorie cu mari emoții la Indian Wells. Românca s-a calificat în optimi după un meci maraton

Publicat: 12 03. 2018, 07:49
Actualizat: 12 03. 2018, 14:04

 Simona va juca pentru calificarea în sferturile de finală împotriva chinezoaicei Qiang Wang, a 55-a jucătoare a lumii, scrie ProSport

Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii a fost luată pe sus în primul set, a greșit mult (de 30 de ori de-a lungul meciului) și a fost departe de jocul îngrijit arătat în primul meci, împotriva Kristynei Pliskova, pe care l-a terminat cu mai multe lovituri câștigătoare decât greșeli neforțate. Lovind cu multă convingere, Dolehide nu i-a lăsat în primul set Simonei vreun colțișor în care să se simtă confortabil.

Manșa a doua a avut două momente decisive: intervenția lui Darren Cahill de la scorul de 3-2 pentru Simona și atacul trimis de Dolehide exact spre figura Simonei – alegere mai puțin fair-play care a încărcat-o emoțional pe româncă, la 4-3. Chiar dacă victoria în manșă a venit abia în tiebreak, ambele momente au avut rolul lor, într-un meci devenit brusc ‘must-win’ pentru Simona.

La capătul setului doi, Simona Halep s-a descătușat cu adevărat, așa cum de puține ori a mai făcut-o în afara turneelor de Mare Șlem. Dezamăgirea pierderii setului doi, cumulată cu efortul uriaș depus deja în această săptămână – cu două victorii grele, în trei manșe, la Cibulkova și Shelby Rogers, a turnat plumb în spinarea tinerei americance, contribuind la proporțiile scorului din manșa finală.

CITESTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT