Singurul obstacol care stă în calea Simonei Halep, pentru ca românca să fie sigură că rămâne numărul 1 mondial

Publicat: 02 01. 2018, 11:58
Actualizat: 02 04. 2018, 16:01

Muguruza a abandonat din cauza unor crampe musculare. Simona avea mari emoții la început de an și era obligată să câștige titlul de la Shenzhen pentru a sta liniștită, întrucât Garbine se afla la doar 40 de puncte în spatele ei. Iberica rămâne însă cu 6.005 puncte și nu mai poate urca pe locul 1 după retragerea de la Brisbane, în timp ce Halep are 6.175 de puncte.

Singura tenismenă care o mai poate detrona pe Simona Halep este Caroline Wozniacki, însă constănțeanca trebuie să se califice în sferturi la Shenzhen. Halep o va întâlni în optimile de finală pe Ying-Ying Duan, jucătoare aflată pe locul 91 WTA. Meciul care va avea loc miercuri dimineață le va pune pentru a doua oară față în față pe cele două – românca a câștigat cu 3-6, 6-3 6-2 precedenta confruntare, disputată la Eastbourne 2017.

În eventualitatea în care Simona Halep pierde în optimi la Shenzhen, Caroline Wozniacki trebuie să câștige titlul de la Auckland pentru a deveni lider. Cu o victorie în fața lui Duan, Halep va aborda, pentru prima dată în carieră, un turneu de Mare Șlem din poziția de număr unu mondial și principală favorită la câștigarea competiției.