SONDAJ în premieră. Care este cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Surprizele mari oferite de studiul comandat de ProSport

Publicat: 15 06. 2020, 13:15

Gică Hagi a fost ales de iubitorii fotbalului din țara noastră cel mai bun jucător român din toate timpurile, conform unui sondaj reprezentativ la nivel național comandat de ProSport și realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, condus de Marius Pieleanu, unul dintre cei mai importanți sociologi români.

ProSport a contractat Grupul de Studii Sociologice Avangarde pentru a afla părerea românilor în ceea ce privește numele celui mai bun și iubit fotbalist român din toate timpurile.

Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile!

Liderul „Generației de Aur”, Gheorghe Hagi, a fost ales de un procent covârșitor drept cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Nu mai puțin de 58% dintre cei care au fost întrebați au dat numele „Regelui”. Hagi este, fără doar și poate, cel mai iubit fotbalist al țării.

„Sunt mândru de tot ce am făcut, o viață dedicată fotbalului. Mă bucur că sunt apreciat, că sunt acolo sus, lângă mari jucători ai României. Am reprezentat la nivel înalt România și înseamnă că am lăsat ceva: rezultate, performanță, titluri, trofee. Acestea mă fac să mă simt bine și împlinit”, a declarat Gheorghe Hagi pentru ProSport.

Podiumul e completat de Nicolae Dobrin (10%) și Gheorghe Popescu (7%), cumnatul lui Hagi. Foarte interesante sunt și celelalte nume din TOP 5.

Adi Mutu, peste Ilie Balaci

Astfel, Adrian Mutu i-a luat fața lui Ilie Balaci în preferința iubitorilor fotbalului. „Briliantul” e considerat cel mai bun fotbalist român de 5% dintre cei care au răspuns, în timp ce „Minunea Blondă” are doar 2% din votanți.

Mutu a scris istorie în Italia pentru echipe ca Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena, însă și-a trecut în palmares meciuri importante chiar și pentru Chelsea, Dinamo sau FC Argeș.

Iată topul după sondajul comandat de Prosport:

  1. Gheorghe Hagi 58%
    2. Nicolae Dobrin 10%
    3. Gheorghe Popescu 7%
    4. Adrian Mutu 5%
    5. Ilie Balaci 2%
    6. Helmuth Duckadam 2%
    7. Marius Lăcătuș 1%
    8. Rică Răducanu 1%