SPORT. Gheorghe Hagi, radiografie a fotbalului: Real Madrid sau Barcelona valorează trei miliarde de euro. Nu putem concura

Redactor:
Ana Matei
SPORT. Gheorghe Hagi, radiografie a fotbalului: Real Madrid sau Barcelona valorează trei miliarde de euro. Nu putem concura
Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a făcut, la „Marius Tucă Show”, o radiografie a fotbalului românesc. Patronul celor de la FC Viitorul, a declarat că baza de selecţie este cel puţin la fel de bună ca pe vremea Generaţiei de aur, dar problema cea mai mare este lipsa de investiţii.

Gheorghe Hagi consideră că autorităţile locale trebuie să se ocupe de infrastructura sportivă din fiecare judeţ.

,,Am încredere mare în jucătorul român, dar jucătorul român trebuie să fie susţinut. În spatele lui trebuie să aibă conducători. Ei sunt alergaţi acum. (…) 90% vorbim de lucruri negative, totul stă în gânduri. (…) Trebuie să ai grijă cum arunci jucătorii, cum îi aşezi, tot timpul trebuie să stai in spatele lor. (…) Talent există în România la fel ca înainte. Noi trebuie să ne organizăm mult mai bine cu toţii, să facem lucrurile generale pentru toţi, competiţiile să fie organizate şi să îi găsim pe cei mai buni. Pentru ca un club ca sa fie bun conteaza patromoniul. (…) Dau exemplu celor de la Steaua, Dinmao sau Craiova. Ce valoare au Real Madrid sau Barcelona, echipe cu care concuram în anii 90? (…) Produc un milliard de euro pe an iar valoarea patrimonială este de 3 miliarde. Steaua şi Dinamo au 10-12 milioane de euro. Cum să concurezi cu aşa ceva. Noi dăm vina pe jucători? Vina este la noi, la conducatori”, spune Hagi.

O altă mare problemă, spune Hagi, este lipsa conducătorilor din fotbalul românesc. Acesta crede că nu trebuie pusă presiune pe jucătorii tineri şi că toţi cei responsabili de destinele sportului intern trebuie să îşi aducă aportul pentru reconstrucţia unei noi generaţii.

Hagi: Jucătorii noştri trebuie să fie manageriaţi foarte bine

„Primăriile şi Consiliile locale trebuie să renoveze infrastructura. (…) Este o obligaţie pentru administraţiile locale să investească în infrastructură. Pentru consiliile locale este o obligatie sa renoveze parcurile, scolile, spitalele, stadioanele. (…) Toţi muncim ca să creăm noua generaţie. Dacă nu o construim. Ea devine din ce în ce mai săracă. (…) Copiii de acum poate că sunt mai buni decat mine, Popescu. Ei depind de noi, de ce facem şi noi.”, atrage Hagi atenţia.

Regele fotbalului românesc a vorbit şi despre lipsa unor manageri de calitate, care să îi reprezinte pe jucători la nivel international.

„Jucătorii noştri trebuie să fie manageriaţi foarte bine. Câţi manageri avem noi? Trebuie să avem la nivel mare ca să deschidă piaţa. (…) Avem cum aveam înainte? Ei crează cota, ei deschid uşi şi vorbesc. Antrenorii nu au timp, aantrenorii cresc jucători şi sunt pe teren. Fiecare are fişa postului. “, a punctat Gică Hagi.

Inchide