Sorana Cîrstea află joi seara cu cine va juca SEMIFINALA de la Miami! Prima reacție a sportivei din România după parcursul spectaculos

Publicat: 30 03. 2023, 07:31
Actualizat: 30 03. 2023, 07:34

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,6 milioane de dolari, după ce a învins-o pe număul doi mondial Arina Sabalenka, scor 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) a obţinut o victorie spectaculoasă, cea mai importantă a carierei, după o oră şi 25 de minute

“Am rămas puţin fără cuvinte. Am intrat pe teren ştiind că va fi dificil. Sunt foarte bucuroasă de performanţa mea. Nu sunt definită de numere, încerc să rămân cu capul pe umeri şi să muncesc. A fost o atmosferă incredibilă. M-am bucurat să văd steagurile României.

A fost o o zi grozavă pentru mine. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care au venit să mă susţină”, a declarat Cîrstea în interviul de pe teren.

Sorana Cîrstea află joi seara cu cine va juca semifinala de la Miami! Prima reacție a sportivei din România după parcursul spectaculos

Pentru Cîrstea este prima semifinală de turneu WTA 1000 după zece ani. În 2013, ea ajungea până în finală la Rogers Cup, fiind învinsă în ultimul act de Serena Williams.

Sorana Cîrstea, cea mai bună jucătoare română a momentului, nu a cedat niciun set pe toată durata turneului de la Miami, iar în sferturi a eliminat-o pe Aryna Sabalenka, sportiva care a triumfat la Australian Open. Recompensa pentru Sori este una pe măsură: 352.635 de dolari și 390 de puncte WTA.

Precedentele victorii au fost la Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia) și Marketa Vondrousova (Cehia).

Sorana și-a asigurat astfel cel mai mare premiu din carieră! Până acum, ea nu câștigase mai mult de 219.000 de dolari la un singur turneu. Cîrstea a primit suma respectivă pentru prezența în optimi la Australian Open 2022.

În semifinale, Sorana Cîrstea o va întâlni pe câştigătorea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (Rusia, 18 WTA) şi Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA), partidă care va avea loc joi seară, de la ora 22.00.