Trofeul Cupei Mondiale FIFA va fi expus la București

Publicat: 19 02. 2014, 17:05

Trofeul Cupei Mondiale de fotbal se va afla la București în perioada 3-5 martie, urmând a fi expus în cadrul Băneasa Shopping City, unde fanii îl vor putea admira, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Traseul Turneului Trofeului Cupei Mondiale, organizat de Coca-Cola, a început în septembrie 2013 cu o ceremonie oficială la Rio de Janeiro și parcurge mai mult de 148.000 de kilometri în decursul a nouă luni, prin 90 de țări.

„Prestigiosul trofeu este însoțit la București de fostul campion mondial Christian Karembeu, în calitate de ambasador FIFA. La această ediție, ambasadorul pentru România al Trofeului Cupei Mondiale este fostul internațional Ilie Dumitrescu, reprezentant al Generației de aur, participant la trei ediții consecutive ale Cupei Mondiale”, se mai arată în comunicatul citat.

„Cele mai dragi amintiri din perioada de fotbalist sunt legate de participarea la Cupa Mondială. Îmi amintesc cu emoție că, acum 20 de ani, am fost aproape de acest trofeu, la Mondialul din Statele Unite, când, cu puțină șansă, am fi jucat o semifinală de vis cu Brazilia, gazda de anul acesta… Acest trofeu este cel mai important simbol al fotbalului mondial și, din acest motiv, este o onoare să fiu ambasador pentru țara mea. Cu siguranță că prezența lui printre fanii din România este un motiv de bucurie și fotografia cu trofeul va rămâne o amintire memorabilă pentru noi toți”, a declarat Ilie Dumitrescu.